Enlaces accesibilidad
Les cuines dels nous catalans

Eslovènia: sopa vipavska jota i coca Postrgaca

A Eslovènia conten la llegenda que Déu, al setè dia de la creació, va asseure's a descansar i va espolsar el sac d'on havia tret les meravelles del món; les molles que van caure del sac són les que van donar origen al país. Diuen que és per això que Eslovènia, tot i ser tant petit, té de tot. Aquesta varietat i riquesa també l'hem trobada a la seva gastronomia. La Stasa, una eslovena de Liubljana, el seu company anglès, en Mike, i els seus amics, la Tanja, la Jasna i el Ramon ens acompanyen en un viatge imaginari que ens permetrà tastar els sabors de les distintes regions del país.

Per
Les cuines dels nous catalans - Una ruta gastronòmica per Eslovènia

Les receptes::

La sopa VIPAVSKA JOTA

Ingredients

Patates, mongetes, col fermentada, llorer, all, llard, alcaravia i ceba

Elaboració

Bullim per separat les mongetes, les patates i la col. Mentrestant, sofregim la ceba amb llard, i hi afegim unes fulles de llorer, all i alcaravia. De les mongetes, un cop cuites, en triturem la meitat. Després ja ho podem barrejar tot en una olla: les mongetes senceres i les triturades, la col, les patates, amb l'aigua i tot, i el sofregit. Ho deixem bullir uns deu minuts més i hi posem un pessic de pebre i ho rectifiquem de sal.

La coca POSTRGACA

Ingredients

Farina, ous, alls, llevat, formatge i cansalada fumada bullida

Elaboració

Fem una massa de coca amb la farina, els ous i el llevat; la treballem bé amb les mans, la deixem reposar una hora i mitja i l'estirem en una safata que pugui anar al forn. A sobre hi posarem zaseka, que és una pasta feta amb cansalada fumada bullida amb alls i llard. Després hi escampem formatge i ho posem al forn un quart d'hora.