Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

En los próximos festivales de Badajoz y Vitoria se estrenan los nuevos montajes de las compañías El mono habitado (Terrícolas / Lurtarrok, dirigido por Julio Cortázar) y Teatro del Noctámbulo (Jerusalem, dirigido por Antonio C. Guijosa). Nos hablan de ellos Begoña Martín Treviño y Raúl Camino (El mono habitado) y José Vicente Moirón e Isabel Montesinos (Teatro del Noctámbulo).

Hablamos con Juli Disla Jaume Pérez sobre su obra de teatro La Sort en la que partiendo de su historia de adopción personal reflexionan sobre el amor, la diversidad, los mdoelos de familia y la suerte de formar una familia. En la Sala Beckett de Barcelona hasta el 9 de octubre y luego gira.

Repàs dels millors moments de la setmana a ‘Punts de Vista’. Hem seguit tota l’actualitat cultural amb actors del nivell d’Álvaro Morente i Clara Segura, músics consagrats i prometedors com Paula Mattheus, Israel Fernández, Namina o Lauren Nine, hem ballat amb EnJazz i viscut l’actualitat cinematogràfica amb els directors Joge Dorado i Meritxell Colell.

La guanyadora de dos Premis Gaudí Clara Segura presenta 'La Trena' a 'Punts de vista'. Una adaptació teatral de la novel·la de l'exitosa actriu, directora i guionista francesa Laetitia Colombani. L'artista catalana ha combinat la seva faceta de directora amb la feina habitual d'actriu. L'obra teatral es podrà a veure al Teatre Goya fins al 27 de novembre. 

Un 'thriller' diferent que penetra a poc a poc en l'estat d'ànim del lector. Així defineix Susana Fortes el seu nou llibre: 'Nada que perder'. Una obra que barreja la investigació criminal amb els records infantils i les vivències de la protagonista.

 L'escenari del programa s'omplirà de flamenc amb l'actuació d'Israel Fernández. Va ser guanyador del concurs 'Tu gran día' amb només once anys i, actualment, és considerat una de les figures emergents més interessants i carismàtiques del flamenc d'aquest segle. L'artista de Toledo anirà acompanyat del seu cosí, el guitarrista Tuto Fernández.

A més, torna el Club de Lectura amb Begoña Gómez i les novetats musicals, amb Rihanna de protagonista, de la mà de Víctor Clares.

La guanyadora de dos Premis Gaudí Clara Segura presenta 'La Trena' a 'Punts de vista'. Una adaptació teatral de la novel·la de l'exitosa actriu, directora i guionista francesa Laetitia Colombani. L'artista catalana ha combinat la seva faceta de directora amb la feina habitual d'actriu. L'obra teatral es podrà a veure al Teatre Goya fins al 27 de novembre.

Al menos tres producciones distintas a partir de Yerma, de Federico García Lorca, van a coincidir en los teatros españoles durante esta temporada. Nuestra compañeraIrene Rivas nos acerca a las versiones en manos de María Goiricelaya y Ane Pikaza, Ernesto Caballero y Karina Garantivá y Juan Carlos Martel y María Hervás, sin olvidar interpretaciones de Margarita Xirgu, Silvia Marsó y Aitana Sánchez-Gijón.

Beethoven #ParaElisa es un espectáculo escrito por Antonio Muñoz de Mesa, dirigido por Olga Margallo y con dirección musical e interpretación al piano de Lola Barroso. Las dos vienen a la Casa de la Radio para hablarnos de la gira de este montaje y de otrros trabajos como Matilda, El Musical, en el que Margallo es ayudante de dirección de David Serrano.

Hasta el 31 de octubre se celebra en Carballo (A Coruña) el 31º FIOT (Festival Internacional Outono de Teatro) con dirección artística de Alberto Sueiro y con compañías como Mofa e Befa, que estrenará Pirolíticos. Uno de sus fundadores,  Evaristo Calvo, ha sido elegido Xograr de Outono.

Hoy toca "Café de las 6" tras el telón. La compañía de teatro "L'Om Imprebís" presenta la obra Hoy no estrenamos, que interpreta en el teatro Alfil de Madrid hasta este domingo. Nos acompañan Carles CastilloCarles Montolíu y Santiago Sánchez, actores de la compañía, para charlar sobre esta obra relativamente improvisada que muestra un reflejo de la sociedad actual. Entre risas repasamos la carrera profesional de los actores.
 

Álvaro Morte i Jorge Dorado visiten 'Punts de vista' per presentar 'Objetos', una complexa història de cerca i fugida cap endavant. Situada al sòrdid món del tràfic de persones, ens parla d'individus que cuiden els objectes com a persones i dels qui tracten les persones com si fossin objectes. És una coproducció entre Espanya, Argentina i Alemanya i compta amb la participació de RTVE. S'estrena el 30 de setembre a les sales de cinema. Dramaturga coreògrafa i directora d'escena. 

Carme Portaceli va assumir la direcció artística del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) el 2021. El TNC no és un espai nou per a ella, perquè és una de les directores que més ha dirigit a les seves sales. De fet, és l'única directora que ha fet tres direccions a la Sala Gran. L'auca del senyor Esteve (2010), Frankenstein (2018) i Mrs Dalloway (2019). 

EnJazz, codirigida per María Ferrer i Aurélien Darbellay, és una companyia de dansa i arts escèniques fruit de la seva col·laboració artística començada en el 2014. L'espectacle "Just a Mood" és una peça de dansa creada a partir de l'obra de Teddy Wilson, un mestre de l'era del swing, pianista, arranjador i director d'orquestra afroamericà. Després de fer temporada al Golem's Teatre, torna "Just a Mood" a la Sala Versus Glòries fins al cinc d'octubre.

Estos actores, autores y directores lo han sido todo en el teatro español. Juntos y separados. Juntos se iniciaron en el teatro independiente, con la Compañía UROC, y al bajarse de las tablas siguieron juntos, en matrimonio. Separados, Margallo formó parte de compañías históricas como la del Teatro Lope de Vega o el María Guerrero, y Martínez empezó a ampliar su traectoria en cine y televisión, obteniendo incluso en un Premio Feroz. El premio les ha cogido separados. A él rodando, con el teléfono apagado, a ella en tren y atendiendo la llamada del Ojo Crítico.

Como un chute vitamínico en medio del bajón que todos estamos viviendo. Así le ha sentado a la escritora Liudmila Ulítskaya el Premio Formentor, que le será entregado en las Palmas de Gran Canaria. Un premio decidido antes de que empezara la guerra de Ucrania y que valora a esta escritora rusa, de orígenes judíos y también ucranianos, como una heredera de la gran tradición de narradores de su país y subraya su capacidad para crear personajes que superan la adversidad. Ángela Núñez ha hablado con él.

Quizás podamos ser la misma persona después de ser padres. Sabemos que Jesús Marchamalo no lo es y que el escritor con el que ha dado su paseo literario de esta semana, tampoco. Vamos a hablar con Eduardo Halfón de 'Un hijo cualquiera', también de las fortalezas y vulnerabilidades de la paternidad. De infancia, muerte, desarraigo y búsqueda de identidad.

Es una de las grandes pintoras españolas del siglo XX. No suficientemente reconocida. Parte de los realistas madrileños junto a Antonio López, Isabel Quintanilla, María Moreno o Lucio Muñoz, su marido. Aunque el de Amalia Avia era un realismo ensoñador. Una gran retrospectiva en Alcalá 31, en Madrid, recorre toda su carrera. Lo cuenta Sonia Castelani.

Parecía que la discografía de La buena vida iba a estar, por fin, disponible en plataformas. Pero fue sólo un espejismo. Ni el sello ni la banda habían tomado la decisión de incorporarlo a plataformas por lo que, cuando apareció, denunciaron la subida. Leyre Guerrero nos enseña a bandas herederas de ese sonido Donostia.
 

El Teatre Coliseum obre les portes d''El Gran Hotel de las Reinas'. Un espai per a la tolerància i el respecte ple de bona música, coreografies impossibles i molta, molta purpurina. Visita el programa una de les seves protagonistes, la guanyadora de la segona temporada de Drag Race Espanya, Sharone

L'actriu i cantant de Sabadell il·lumina el plató de 'Punts de vista' amb la seva interpretació de 'La Vie en Rose'

Roma és la ciutat convidada de les festes de la Mercè 2022, que tornarà a omplir els carrers de Barcelona del 23 al 26 de setembre. La festivitat més tradicional comptarà amb gegants, castellers, sardanes, correfoc i l'esperat Piromusical. El teatre, la dansa i el circ ompliran la ciutat, i molts museus obriran gratuïtament les seves portes. La música sonarà als diferents escenaris amb noms com Alizzz, La Oreja de Van Gogh o Stay Homas.

Marta Pérez i Carme Pla presenten l'obra 'La meravellosa família Hardwicke', una coproducció de tres companyies: Bitò, La Brutal i T de Teatre. Està escrita per Christopher Durang, traduïda al català per Cristina Genebat i té a David Selvas al capdavant de la direcció. Es pot veure fins a finals de novembre a La Villarroel.