Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Darrerament, la Vall d'Aran ha quedat exclosa de les Vegueries. Els grups del tripartit al Parlament s'han avingut per tal de reforçar el rang de la Vall d'Aran com a entitat territorial singular dins de Catalunya. Lluís Falgàs analitza a "Aquí Parlem" si la Vall d'Aran segueix amb l'amenaça d'independitzar-se de Catalunya, si el seu present i futur és el turisme, si segueix viu l'aranès i si segueix pendent dels ossos.

Aquí Parlem comptar al plató amb el Síndic d'Aran i diputat del PSC al Parlament, Francesc Boya. A més, el programa ha parlat de la sessió de control del Parlament, de l'inici de la comissió d'investigació sobre les irregularitats del Palau de la Música i les propostes antidèficit dels grups parlamentaris.

Hem parlat d les mesures antidèficit per eixugar el deute públic, si en caldran més o no i quin suport trobaran al Parlament. El programa comptarà amb dos economistes: Joan Claver, doctor en Economia i degà de la Facultat d'Econòmiques de la UAB, i Francesc Granell, doctor en Economia i catedràtic d'Economia de la UB. A més, l'Estatut després de la convocatòria del ple del TC per al 10 de juny.

El President Montilla ha comparegut davant la comissió d'autonomies del Senat per demanar la renovació del Constitucional. El PSOE sembla estar disposat a acceptar els candidats del PP per a fer la renovació. Al programa hem parlat de si finalment hi haurà canvis al TC, i de si els nous magistrats dictaran sentència. Al plató ens acompanyen dos senadors: Montserrat Candini de CDC i Carles Josep Bonet d'ERC. A més, les noves mesures econòmiques de la Generalitat i l'actualitat parlamentària de la setmana.

A partir de ahora, las 25.000 personas sordas y mudas que viven en Cataluña podrán utilizar el lenguaje de signos catalán en sus trámites con la Administración.

Hem analitzat la incertesa respecte l'Estatut i la situació del Tribunal Constitucional. Molts catalans es pregunten aquests dies si el TC està en crisi, després han passat quatre anys i no s'ha pronunciat sobre l'Estatut. Els convidats, Francesc Homs de CIU i Jaume Bosch, del grup parlamentari d'ICV EUiA, han parlat de la resolució conjunta de l'hemicicle català per demanar a les Corts espanyoles la renovació de l'alt tribunal.

El Gobierno ha rechazado los términos de la declaración acordad por los socialistas catales y Convergencia i Unió, respecto al a situación del Estatut de Catalunya y el Constitucional. Hablamos con el portavoz de CiU en el Parlamento catalán, Oriol Pujol, sobre cómo han encajado los partidos catalanes este rechazo. Pujol, dice, que seguirán adelante, pese a que ERC asegura que serán el "hazmereir" del Congreso y el Senado sino van todos juntos. Pese al rechazo del PSOE, Pujos cree que lo importante es que PSC y CiU están unidos frente a los partidos centrales (27/04/2010).