Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Retransmisión desde el Gran Teatro del Liceo de Barcelona de la ópera Mefistófele de Arrigo Boito, basada en el Fausto de Goethe.

Interpretada por Bonaldo Giaiotti, Montserrat Caballé, Agnes Habereder, Antonio Ordóñez, Rosa María Ysas, Alfredo Heilbron, María Uriz y Antonio Comas. Junto con la Orquesta y Coro del Gran Teatro del Liceo de Barcelona.

La mezzosoprano Teresa Berganza,una de las grandes voces de la ópera mundial, ha fallecido hoy a los 89 años. Premio Principe de Asturias de las Artes su talento llenó los escenarios, de la Scala al Metropolitan o el Teatro Real, su otra casa en la que regaló grandes noches de ópera a los aficionados.

FOTO: Fotografía de archivo, tomada el 20 de agosto de 2013, de la mezzosoprano Teresa Berganza, que ha fallecido hoy a los 89 años de edad. EFE/Archivo/Alberto Aja

La mezzosoprano madrileña ha fallecido a los 89 años. Hablamos de su gran contribución a la ópera con el director artístico del Teatro Real, Joan Matabosch. "Era una artista extraordinaria", afirma Matabosch, "con un canto de una naturalidad desarmante". "Era una outsider dentro de las grandes divas de la ópera", añade el director artístico del Real, del que Berganza era Patrona de Honor. 

'Las bodas de Fígaro' regresan al Teatro Real. Se estrenan este viernes, aunque el jueves se celebró un preestreno para menores de 36 años. Será la primera vez, desde el confinamiento, que no será obligatoria la mascarilla.

Monogràfic sobre el Gran Teatre del Liceu enregistrat el 1973 i sobre els orígens del barri on s'ubica. Recorre la plaça Catalunya, les Rambles, el Born, l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i els volts el Portal de l'Àngel, on hi havia el Convent de Montsió, on es feia teatre. El Gran Teatre del Liceu a les Rambles, al mateix emplaçament que avui en dia. Sala, cinquè pis, Cercle del Liceu, quadres de Ramon Casas i el mobiliari modernista. Assajos de ballet. El so original s'ha perdut i se'n desconeix la data d'emissió.  

La temporada 1962-1963 al Gran Teatre del Liceu s'inaugura amb Norma, de Norma Vincenzo Bellini, amb les veus de Mario Parenti, Ricardo Moresco, Leyla Gencer, Fiorenza Cossotto, Bruno Prevedi i Ivo Vinco. Imatges sense so dels camerinos, amb Cossotto vestida d'Adalgisa, i de l'arribada dels espectadors. És la nit de gala del 3 de novembre del 1962. No se'n conserva el so original.

Concert de gala de les Festes de la Mercè del 1965. La nit del 27 de setembre, l'Orquestra Filarmònica de Viena i el Cor de la Societat d'Amics de la Música, de la capital austríaca, dirigits per Reinhold Schmid, interpreten la Simfonia Nº 40 i el Rèquiem de Mozart. No se'n conserva el so original.

Se prepara una nueva temporada en el Teatro de Liceu de Barcelona, la de 1971-1972. El empresario Joan Antoni Pàmies anuncia que se trata de la temporada del 125 aniversario del teatro. Decorados, bajo la direcció de Josep Mestres Cabanes. Joan Magriñà y su cuerpo de baile. Noche de gala y brindis de aniversario en los palcos mientras se representa Rigoletto, de Giuseppe Verdi. Es la noche del 11 de noviembre de 1972.

Reportaje del programa 'Buenas tardes' en el que la gran soprano Montserrat Caballé nos acompaña en un recorrido por el Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Nos habla de 'su' teatro, recuerdos y anécdotas, lo que representa, de lo que significa actuar, asistir, lo que ha sido para muchos y os que pasan, pasarán y han pasado por este centro de la lírica, mientras nos muestra diferentes dependencias. Emitido el 22/11/1972

Preparación de una representación en el Liceo. Ensayo del cuerpo de baile del Liceo dirigdo por Joan Magrinyà. Gardarropía. Atrezzo. Llegada el público con vestidos de gala. Representación de Don Carlo, de Giuseppe Verdi. Platea. Estreno de la obra el día 14 de noviembre de 1968.

Reportatge del programa Giravolt (1974-1978) sobre els aficionats del 5è pis del Gran Teatre del Liceu. Joan Lluch fa el seguiment d'un jove estudiant aficionat. Taquilles. Escales que pugen al 5è pis. La cantant que interpreta a Dalila a 'Sanson i Dalila', signa autògrafs. Es desconeix la data d'emissió. Enregistrat l'any 1974.

La soprano María Uriz premiada amb la Medalla de RNE a la cantant més jove i distingida de la temporada del Gran Teatre del Liceu. Acte de lliurament amb paraules de Jorge Arandes, director de RNE i la presència de Joan Muntsó Cabús, cap de serveis de RNE i el Josep Maria Colomer, crític musical i creador del premi. Jerònia Vidal entrevista María Uriz: explica què representa per ella el premi i com va començar a estudir música. Jerònia Vidal entrevista també Joan Antoni Pàmias sobre el significat del guardó. Emès a la Segona cadena el 19/05/1977

La soprano María Uriz premiada amb la Medalla de RNE a la cantant més jove i distingida de la temporada del Gran Teatre del Liceu. Acte de lliurament amb paraules de Jorge Arandes, director de RNE i la presència de Joan Muntsó Cabús, cap de serveis de RNE i el Josep Maria Colomer, crític musical i creador del premi. Jerònia Vidal entrevista María Uriz: explica què representa per ella el premi i com va començar a estudir música. Jerònia Vidal entrevista també Joan Antoni Pàmias sobre el significat del guardó.
La revista musical 'Loco Paralelo', de Paco Morán, amb imatges de l'espectacle en què una cantant imita Guillermina Motta cantant 'Remena, nena' i d'Edith Piaf cantant. Anna Castells entrevista Paco Morán. 
Emès a la Segona cadena el 19/05/1977

Documental monogràfic sobre el Gran Teatre del Liceu. Comentaris del crític d'òpera Colomer Pujol; Toni Moreno parla de la bomba que caigué al pati de butaques i recita el poema de Joan Maragall Paternal; opinions del públic; Ricard Salvat, director d'escena, explica els criteris de selecció de la programació; Vicenç Sardinero, baríton, explica que és el més important a una òpera; Joan Antoni Pàmies, empresari del Liceu, explica com està constituïda la societat del Teatre del Liceu i quin és el criteri econòmic; el crític de teatre Xavier Fàbregas parla del

Presentació de Toni Moreno i realització de Jordi Lladó. Emès a la Primera cadena el 28/02/1977