Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

CDC, ERC y las entidades soberanistas han presentado esta tarde en Barcelona la lista unitaria para el 27S. Se llamará Junts pel Si (Juntos por el Sí). Y Pep Guardiaola, que ahora entrena al Bayern de Múnich, cierra la lista. Esta tarde, Artur Mas, Oriol Junqueras y otros líderes han explicado la hoja de ruta en caso de obtener mayoría.

 CDC , ERC i les entitats sobiranistes oficialitzen al Museu d’Història de Catalunya la llista unitària sobiranista  què tanca Josep Guardiola.  Raül Romeva defensa que el 27-S  substituira el 9N. El govern espanyol afirma que hi ha prou eines per frenar una declaració d’independència. ERC avança què avui no es presentarà el programa electoral. El PP compara la llista amb èpoques anteriors. El PSC retreu que Mas vulgui ser President sense donar explicacions. C's atribueix la llista a una maniobra política per a salvar Mas d'un fracàs polític.

ICV i Podemos visualitzaran a Barcelona l'acord per concórrer junts a les eleccions generals.

 El conseller Andreu Mas-Colell proposa front comú amb Madrid per a reformar el sistema de finançament autonòmic. A Catalunya el cost de la vida és un 8'5% més car que al conjunt de l'Estat.

 La ministra de Foment Ana Pastor anuncia què dimecres començaran les obres del tren llançadora que unirà Barcelona amb l'aeroport d'El Prat.

 

 Els pagesos de Lleida demanen celeritat dels peritatges què han d'avaluar els danys patits a les collites de fruita per la tempesta i el vent del cap de setmana.

 La policia nacional allibera a Figueres una dona obligada a prostituir-se sota amenaçada de  fer mal a la seva filla de vuit mesos. El proxeneta ha ingressat a la presó.

Raül Romeva, número uno de la candidatura soberanista del 27S, explica en Las mañanas de RNE que su presencia en esta lista tiene que ver con el hecho de que siempre defendió la posibilidad de llegar a un acuerdo por la vía del diálogo, y la frustración ha sido, apunta, que "los mínimos más mínimos" ni siquiera eran posibles en el marco actual. “Estamos en un momento en que hay que tener claras las prioridades -señala-. Defiendo un cambio estructural, pero nos faltan herramientas”. En relación a la postura del Gobierno, lamenta que cuando hay una posibilidad de resolver las cosas con diálogo "te llevan a los tribunales". A su juicio, el Ejecutivo no se ha sentado a negociar en estos años (20/07/15).

En Cataluña reina el silencio sobre la candidatura conjunta independentista. No se presenta hasta el lunes. y resuelto el quién la lidera el debate gira ahora sobre la hoja de ruta hacia la independencia. El Gobierno catalán avisa que en algún momento se tendrá que romper con la legalidad española.