Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Manolo García porta gairebé 50 anys trepitjant escenaris i diu que s'hi continua sentint "com a casa". L'artista del Poblenou de Barcelona farà en el concert d'aquest dissabte al Palau Sant Jordi un repàs dels seus temes més coneguts i presentarà les cançons del seu darrer doble àlbum. Explica que estan inspirades en el que més li agrada, explicar històries quotidianes sense deixar de banda el seu esperit reivindicatiu.

Pedro Sánchez treu pit de la victòria socialista a les eleccions catalanes en un acte dels socialistes a Barcelona. Acompanyat del flamant guanyador dels comicis, Salvador Illa, el president espanyol reivindica l'èxit de la seva estratègia de diàleg i apaivagament i reclama obrir una nova etapa en la política catalana. A l'acte també hi ha participat la cap de llista del PSOE a les europees del 9 de juny, Teresa Ribera.

Des de la presa de poder dels talibans, en 2021, s'han suspès les ambaixades. No obstant això, hi ha agències que continuen oferint viatges sobre el terreny. Arquitectura imponent, temples, mercats, paisatges espectaculars. Són les estampes que promociona el govern de facto talibà. Turisme com a eina d'impuls econòmic i intent de reconeixement internacional. Asseguren que 7.000 estrangers l'han visitat l'últim any. Fins a dues agències espanyoles hi organitzen viatges tot i les recomanacions oficials de no fer-ho. Bamian, la ciutat on s'ha produït l'atac, és una de les més visitades i parada obligada en tots els tours. Sempre amb guia i escortat pels mateixos talibans. Turistes que arriben mentre els afganesos, immersos en la pobresa, busquen fugir desesperadament

Exteriors treballa en la repatriació, que podria ser en les pròximes hores. Els 6 turistes espanyols estaven al mercat de la ciutat turística de Bamian quan es va produir el tiroteig, segons el relat d'un dels presents. 3 catalans han mort, viatjaven amb 3 turistes espanyols més. Un d'ells, una dona, ha resultat ferida. L'han operat d'urgència en un hospital de Kabul. Està conscient, tot i que continua greu. Els altres dos han resultat il·lesos. Els 6 són a la capital afganesa a l'espera de ser repatriats. Diplomàtics espanyols viatgen ara cap a Kabul, des de les ambaixades de Pakistan i Qatar. El ministeri, tot i no reconèixer el govern talibà, hi està en contacte. La Generalitat es coordina amb el Ministeri. En l'atac han mort, a més, 3 afganesos i hi ha 3 persones ferides de diverses nacionalitats. De moment hi ha 7 detinguts. La ciutat de Bamian, a uns 180 km de la capital afganesa, ja va ser l'escenari d'un atac.

Tres turistes catalans moren tirotejats a l'Afganistan, en el grup hi viatjaven tres espanyols més. Una d'elles està hospitalitzada a Kabul, greu però conscient i, dues persones més han resultat il·leses. En l'atac també han mort tres ciutadans afganesos i hi ha tres persones ferides més de diverses nacionalitats. El ministeri d'exteriors espera que els puguin retornar en les pròximes hores, mentre es treballa també en la repatriació dels cadàvers. Hi ha 7 detinguts.

El ministeri d'exteriors recomana des de 2021 no viatjar a l'Afganistan sota cap circumstància. Asseguren que el risc d'atemptat o segrest és altíssim. Tot i això, 7.000 estrangers l'han visitat l'últim any segons el govern talibà, i fins a dues agències espanyoles hi organitzen viatges.  

Pedro Sánchez treu pit de la victòria socialista a les eleccions catalanes en un acte del PSOE a Barcelona. Acompanyat de Salvador Illa, que també ha reivindicat passat pàgina, torna a la capital catalana una setmana després del 12M. A 5 dies de l'inici de la campanya a les europees, també hi participa la candidata Teresa Ribera.

Manolo Garcia omplirà aquesta nit el Palau Sant Jordi. Ho fa en el marc de la seva gira "Emisiones cero desde ya", que recorre grans estadis de tota Espanya.

El Barça femení pot seguir fent història a la Copa de la Reina aquest vespre, en canvi, al masculí no se sap si Xavi continuarà. El tècnic ha dit que no se sent qüestionat, i menys pel president.

Més de 600 equipaments ofereixen activitats gratuïtes arreu de Catalunya. És la prèvia de la Nit dels Museus, que se celebra enguany, precisament, el dia dels Museus. Una coincidència que no passava des de feia 5 anys. 87 museus de Barcelona, com el del MACBA o el Museu Picasso romandran oberts aquesta nit fins a la 1 de la matinada, amb diverses sorpreses, diuen els organitzadors, com recitals, recreacions històriques i tastets gastronòmics de les altres èpoques. Aquesta edició coincideix amb la celebració del dia internacional dels Museus

Rossini va crear 'La Ventafocs' amb 25 anys i, de seguida, es va convertir en un gran èxit. Ara, el clàssic arriba al Liceu transformat en una proposta divertida amb picades d'ullet a l'actualitat i a la lluita contra la violència de gènere. Malgrat ser una òpera bufa, divertida, aquesta ventafocs amaga moments pertorbadors. La madrastra és un home arruïnat que vol casar a les seves filles amb el príncep i que maltracta a la seva fillastra. Hi és la carrossa, però falta la fada madrina, que en aquest cas és un sabí i la sabata: una polsera. Abans de la festa, el príncep es disfressa de criat per triar a la seva esposa. Vol una dona que l'estimi per com és i no per qui és, s'enamora a l'instant i es queda sense paraules.

Gairebé 9 de cada 10 adolescents admet que fan servir Internet constantment o moltes vegades al dia. Avui, dia d'Internet, l'ONG Save the Children reivindica els drets i la seguretat d'infants i adolescents en aquest entorn. Parlem amb una víctima: la filla de l'Àngela. Quan va arribar a Espanya, li va costar fer amics i va patir xenofòbia. Es va refugiar en les xarxes socials, on va conèixer un noi que li va demanar fotografies íntimes. Així va començar la 'sextorsió' fins al punt d'haver de ser hospitalitzada. La intel·ligència artificial empitjora el grau de violència d'aquests xantatges. Per això és vital diuen, ensenyar en l'ús i els perills. L'ONG Save the Children posa a l'abast dels centres educatius activitats i recursos per lluitar contra aquest assetjament.

Normalitat a les carreteres. Està en marxa l'operació sortida pel cap de setmana llarg de la segona Pasqua. És festiu en moltes localitats i s'espera que 500.000 vehicles surtin de l'àrea metropolitana fins demà al matí. S'habiliten carrils addicionals a l'AP-7 i es faran més de 1.200 controls.

Continua el recompte del vot CERA, el dels catalans a l'estranger que podria alterar els resultats de les eleccions. El PSC podria perdre un escó que guanyaria Junts, el que deixaria sense majoria absoluta la suma de socialistes, republicans i comuns.

9 de cada 10 adolescents fan servir Internet constantment o moltes vegades al dia, menors que s'exposen al ciberassetjament o la 'sextorsió'. 'Save The Children' posa a l'abast dels centres educatius activitats i recursos per alertar dels perills i fomentar un bon ús de les xarxes.

Nova crisi oberta al Barça. Joan Laporta es replanteja la continuïtat de Xavi Hernández, tres setmanes després d'anunciar que seguiria, per les declaracions del tècnic en les que parlava de les dificultats econòmiques per millorar l'equip per a la temporada vinent.  

La Ventafocs de Rossini en versió pop i amb picades d'ullet a l'actualitat transforma el Teatre Liceu en un conte de fades. La lluita contra la violència de gènere apareix al clàssic que ara arriba a Barcelona en una proposta divertida i, a vegades, un punt pertorbadora.

El PSC podria perdre un escó a favor de Junts per culpa del recompte del vot dels catalans a l'estranger, el que deixaria sense majoria absoluta el possible acord tripartit.

Sergi Sabrià també fa un pas al costat i anuncia que deixarà la política institucional quan hi hagi el relleu al Govern.

Molts aprofiten per fer un cap de setmana llarg amb motiu de la segona Pasqua, que és festiu local en més d’un centenar de municipis catalans. Per això s'ha activat un dispositiu especial de trànsit.

Crisi oberta entre Joan Laporta i Xavi Hernández. Tot fa pensar que el tècnic no continuarà la propera temporada.

Daniel Sirera aposta que Carles Puigdemont serà investit president: "Si Pedro Sánchez pot, farà president a Puigdemont", ha dit el president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, assegurant que el president espanyol prioritza mantenir-se al poder. En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'idees, veu "gairebé impossible" que investir Salvador Illa perquè tan ell com Sánchez "volen mantenir viu el 'procés'". Diu que el PP està disposat a parlar de pactes postelectorals amb els constitucionalistes "que abandonin el suport als separatistes" i defensa que als populars els toca un lloc a la Mesa del Parlament. El president del PP de Barcelona assegura que tornaria a investir Jaume Collboni com a alcalde, però defensa que el PSC d'abans dels comicis no és el mateix que ara: "Em costaria més prendre la decisió". Revela que va avançar a Xavier Trias que faria alcalde Collboni si pactava amb els republicans. I assegura que Collboni va "corrent pels passadissos de l'Ajuntament darrere d'ERC".

El bulevard rosa de Barcelona es converteix en un museu immersiu. És el White Rabbit que vol acostar la cultura tradicional catalana al Passeig de Gràcia, per on cada dia passen milers de turistes. El museu espera arribar als 100.000 visitants a l'any.

Oriol Junqueras vol que la militància avali la seva continuïtat com a president d'Esquerra. Amb una Esquerra debilitada, Puigdemont els pressiona perquè donin suport a la seva investidura.

Pedro Sánchez també assegura que els catalans han votat obrir un temps nou. Des del PP, però, estan convençuts que els socialistes acabaran fent president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

A Catalunya més de 300 empreses recuperen coure. En compren cada dia i paguen entre 1.000 i 7.000 euros la tona. Per garantir que té una procedència legal, cada setmana passen un llistat de la compravenda als Mossos d'Esquadra.

El Barça ja és a Almeria on aquesta nit busca deixar pràcticament assegurada la segona plaça de la Lliga. Els blaugranes han viatjat sense Araujo, amb molèsties, ni Gündogan, sancionat.

Oriol Junqueras vol que la militància avali la seva continuïtat com a president d'Esquerra. L'endemà de deixar el càrrec, diu que se sent preparat per liderar el partit, però que vol veure si té el suport dels seus. Amb una Esquerra debilitada, Puigdemont els pressiona perquè donin suport a la seva investidura, mentre Illa advoca per portar les negociacions amb discreció. 

Quatre línies de Rodalies continuen afectades pel robatori de coure de diumenge. A Catalunya aquest últim any s'han produït 290 sostraccions a la xarxa d'Adif. Més del 30% han afectat la circulació. Un material que és molt preuat; paguen enter 1.000 i 7.000 euros la tona, en funció de la quantitat i qualitat. 

Junqueras vol seguir sent el president d'Esquerra Republicana i Puigdemont fixa l'estratègia per convèncer els republicans perquè li donin suport a la investidura.

Pedro Sánchez també assegura que els catalans han votat obrir un temps nou. Des del PP, però, estan convençuts que els socialistes acabaran fent president de la Generalitat Carles Puigdemont.

El Cercle d'Economia reclama un nou govern amb majories sòlides i estables després del 12-M. Demana Als principals partits que abandonin la confrontació per arribar a grans acords.

4 línies de Rodalies continuen afectades pel robatori de coure del diumenge. A Catalunya aquest últim any s'han produït 290 sostraccions a la xarxa d'Adif. Més del 30% han afectat la circulació.

Esquerra reuneix d'aquí a dues hores l'executiva després dels mals resultats de les eleccions i mentre diverses veus dins el partit insten a no bloquejar la investidura de Salvador Illa.

El jutjat de Cerdanyola demana als Mossos un informe per establir el punt exacte de la incidència de Rodalies, després de rebre la denúncia del Ministeri. Els operaris d'Adif treballen per reparar la greu incidència a Montcada Bifurcació.

Moments de tensió davant la seu d'Acció on la plataforma ‘Prou Complicitat’ ha traslladat les protestes de suport a Palestina. Exigeixen que el nou Govern trenqui relacions amb Israel i reclamen que tanquin l’oficina comercial que tenen a Tel-Aviv.

El Girona perd a Montilivi i s'allunya de la segona plaça de la Lliga. Davant el Vila-real els de Míchel van trencar una ratxa de 13 partits sense perdre a casa.