Enlaces accesibilidad

Quines plantes hauries de tenir a casa segons el Fengshui

Per
Va de Verd - Misticisme i plantes

La nostra llar és el nostre refugi. I és que hi ha res millor que relaxar-se a casa i recarregar les piles per a l’endemà següent? Per aconseguir-ho, necessitem energies positives al nostre voltant! Així que si t'agradaria viure en un santuari de pau i harmonia, les plantes en l’art del Fengshui poden guiar-te en aquest camí. 

Què és el Fengshui? 

El Fengshui és una filosofia xinesa amb més de 3.500 anys d’antiguitat que pretén equilibrar l’energia dels individus a través de la distribució i orientació dels espais on desenvolupa les seves activitats quotidianes com, per exemple, casa seva o el lloc de treball. 

Fengshui

Imatge d'unes pedres balancejades les unes sobre les altres.

Una manera senzilla d’activar les energies positives del Fengshui és a través de l’ús de les plantes perquè, segons explica a ‘Va de Verd’ Montserrat Beltrán, professora i consultora de Fengshui, “tenen la vitalitat i capacitat de regenerar l’ambient i està demostrat que millorant l'espai, també millorem el nostre benestar”. 

Cal, però, saber estratègicament on i com ubicar les plantes, per tal d’obtenir el màxim de beneficis per a la nostra salut física i emocional, així com per atraure prosperitat i abundància a les nostres vides.  

Les millors plantes del Fengshui 

D’acord amb Beltrán, cada espai o habitació de la llar requereix una planta que desprengui una energia específica, segons la funció principal que s'hi realitza.  

1. Rebedor: sansevièria   

La sansevièria és una planta molt fàcil de cuidar i que atrau la bona sort. Un bon lloc per ubicar-la és el rebedor, perquè és un espai de circulació i ajudarà a fer que les energies negatives no traspassin la porta de casa. “Tot i que no té evidència científica, es diu que és molt bona per evitar les xafarderies”, comenta la professora.  

Rebedor: sansevièria

Una sansevièria al rebedor.

2. Cuina: menta   

A la cuina les protagonistes són les herbes aromàtiques: la menta, l’alfàbrega, el romaní, el llorer... Totes aquestes són opcions vàlides, segons la filosofia xinesa del Fengshui. Montserrat Beltrán es decanta per col·locar un test de menta perquè “és molt aconsellable per millorar les comunicacions i les emocions familiars i, sobretot, per pal·liar amb l’insomni”.  

3. Lavabo: falguera  

En el Fengshui, la falguera és coneguda per la seva capacitat de purificar l'aire i aportar energia positiva. És ideal per espais on es busca una sensació de pau i naturalitat. “Actua com a bona aliada al bany, ajuda sobretot a balancejar l'energia yin”, especifica Beltrán. 

Lavabo: falguera

Una falguera al lavabo.

4. Dormitori: lliri de la pau  

Segons el criteri de la professora, el lliri de la pau és una bona opció per l’estança on descansem, ja que és una planta amb una gran capacitat de depurar l’aire i harmonitzar l’ambient quan necessitem asserenar-nos. “Hi ha persones que pensen que no podem tenir plantes al dormitori perquè ens roben l’oxigen, però això és un mite”, aclareix.  

5. Sala d’estar o menjador: monstera deliciosa o crassula ovata 

Aquí podem posar totes les plantes que vulguem”, assenyala Beltrán. En el menjador, ha optat per decorar l’espai amb dues espècies vegetals: la monstera deliciosa i la crassula ovata. Segons el seu parer, són plantes fàcils de cuidar i atrauen prosperitat econòmica als membres de la llar.  

A ‘Va de Verd’, l’experta també adverteix sobre algunes plantes que el Fengshui desaconsella tenir perquè trenquen l’harmonia de la llar. “Es tracta dels cactus, sobretot els que tenen punxes, ja que poden generar malentesos afectant el flux de l'energia a l'espai”, conclou.