Enlaces accesibilidad

L'encariment de preus no frena les ganes de viatjar per Setmana Santa

  • Les agències de viatges preveuen un volum de vendes d'un 10% més respecte a l'any passat
  • Les últimes nevades permeten que esquiar sigui una de les opcions preferides

Per
Vacances de Setmana Santa: el sector turístic espera xifres rècord

L'augment generalitzat de preus i l'encariment dels paquets turístics no perjudicaran les ganes de viatjar aquesta Setmana Santa. Així ho assegura un estudi de l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades, que ha enquestat 400 agències de viatges.

De fet, més de la meitat dels associats preveuen un volum de vendes d'un 5-10% més respecte a l'any passat. La situació d'extrema sequera que pateix Catalunya i el fet que molts municipis catalans tinguin restriccions d'aigua tampoc ha repercutit en la demanda, tot i que és un factor que preocupa.

Segons el president d'ACAVE, Jordi Martí, la gent continua amb la tendència de voler viatjar "independentment de l'època de l'any". Per això, tot i que els preus dels allotjaments i dels vols s'han incrementat prop d'un 10%, el volum de vendes continua en augment. A més, preveuen que això tampoc incideixi de cara a l'estiu.

L'esquí aguanta per Setmana Santa

El fet que hagi nevat últimament fa que el turisme d'esquí encara aguanti per Setmana Santa. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una ocupació al voltant del 90% a les zones turístiques de la demarcació, especialment al Pirineu, per la reactivació de l'esquí combinat amb els esports d'aventura, el ràfting i el senderisme.

A més, segons Martí, la primavera comença i "la gent té el xip de voler anar de cara al bon temps", per la qual cosa també es veuen afavorides destinacions de calor. Així, tot i que entre les destinacions nacionals, Canàries i Andalusia siguin els destins estrella, també destaca el turisme urbà a Madrid i Barcelona. Els turistes internacionals que venen a Catalunya provenen, sobretot, de Regne Unit, França, Estats Units i els països nòrdics.

Ganes de viatjar per Setmana Santa: augmenten un 10% les reserves

D'altra banda, el sector turístic gironí constata que el segon cap de setmana està registrant més reserves i que predominen les destinacions de costa sobre les de muntanya. Així, a la Costa Brava hi ha unes reserves del 65% entre setmana i a partir del Divendres Sant, pugen fins al 85%.

A Blanes i Lloret de Mar, les xifres són lleugerament superiors amb unes previsions d'ocupació d'entre el 70 i el 75% entre setmana, mentre que el cap de setmana de Pasqua preveuen tenir entre un 85 i un 90% d'habitacions plenes.

Any de rècord per a càmpings i hotels

Les reserves als càmpings per aquesta Setmana Santa se situen per sobre de les de l'any passat, un any que ja va ser bo pel sector. Així, aquests dies vacacionals es presenten molt optimistes amb una ocupació de més del 80%.

"Tot i que Setmana Santa cau abans que en anys anteriors, esperem aconseguir nivells d'ocupació pròxims al 80%, una xifra molt positiva si la comparem amb la registrada l'any passat (69%) i que ens acostaria als nivells de l'any 2022", explica el CEO de HolaCamp, Alfonso Leprevost.

El sector hoteler també preveu una Setmana Santa rècord gràcies a una major antelació de les reserves, un augment de l'ocupació i una recuperació progressiva dels turistes estrangers. Així, la tendència del sector indica que les previsions de creixement superen en un 14% les xifres de l'any passat.

Aquest any estarà marcat sense dubte per les mesures que hotels, càmpings i cases rurals hauran d'adoptar per adaptar-se a la sequera, des que el Govern va aprovar una sèrie de restriccions basades en la reducció del consum d'aigua i la prohibició de reomplir piscines.

Nova York se suma als destins internacionals

Pel que fa a les sortides que fan els catalans a fora del país, destaquen els viatges a les capitals europees com París, Roma o Londres. Enguany, se suma també la ciutat de Nova York als Estats Units, com un dels llocs més demandats. De fet, els barcelonins encapçalen la llista de més viatgers d'Espanya per Setmana Santa.

Les agències de viatges preveuen una bona Setmana Santa | Àlex Cabrera

D'altra banda, moltes persones també han decidit optar per viatjar més lluny i visitar destins asiàtics, gràcies també a la reincorporació dels vols al 100% després de la pandèmia. Així, destaquen Japó, Vietnam, Tailàndia i safaris per Àfrica.