Enlaces accesibilidad

El B-Travel obre la temporada turística amb el turisme sostenible com a protagonista

  • El Govern crea dues línies d'ajuts de 12,7 milions d'euros per finançar projectes d'estalvi i reutilització de l'aigua al turisme
  • Enguany incrementa un 21% nombre d'expositors nacionals i internacionals i torna el sector dels creuers

Per
Saló B-Travel, amb més de 7.150 m² d'exposició i més de 35 destinacions internacionals
Saló B-Travel, amb més de 7.150 m² d'exposició i més de 35 destinacions internacionals

El saló B-Travel dona el tret de sortida a la temporada de turisme de l'any, tant per als viatgers com per als professionals del sector. La Fira de Barcelona obre les portes a saló líder en turisme d'experiència entre el divendres 15 fins al diumenge 17 de març al palau 8 del recinte de Montjuïc. Reuneix un total de 130 expositors directes i més de 650 marques en una edició en la qual amplien la seva oferta nacional i internacional. El turisme de qualitat i sostenible, les propostes experiencials i les ofertes per als viatgers seran els protagonistes d'aquesta edició per als 30.000 assistents que espera l'organització.

'On comença el teu viatge'

Sota el lema 'On comença el teu viatge', B-Travel ofereix a tots els visitants una àmplia selecció de possibilitats per contractar les seves vacances tant a escala nacional com internacional. El saló del turisme de Fira de Barcelona compta amb la presència d'organismes oficials de turisme de pràcticament totes les comunitats autònomes espanyoles. En aquest sentit, per primer cop destaca com a destí diferenciat la província de Bizkaia, que junt amb Vitòria-Gasteiz, representen l'oferta del País Basc al saló.

A aquestes destinacions se suma la tradicional participació de l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya i a la seva habitual presència dels patronats provincials de turisme de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, així com de Turisme de Barcelona.

Una edició amb més ofertes i novetats

Enguany incrementa un 21% nombre d'expositors en comparació amb l'edició de l'any anterior. Compta amb grans noms del sector del turisme espanyol, com Renfe, patrocinador oficial, Port Aventura World, Futuroscope o agències de viatge generalistes, com RACC Travel, Viatges el Corte Inglés o Eurovacances, així com propostes de turisme rural, en caravana, industrial o LGTBIQ+, entre altres.

Com a novetat d'aquesta edició, B-Travel recupera el sector dels operadors de creuers amb la participació de Celebrity Cruises, Crucemundo, Cruceros Australis, Hurtigruten, MSC Cruceros, Royal Caribbean Cruises, Trasmed-Grimaldi Lines i Unicorn Ponant. En l'àmbit internacional, països com Brasil, Cuba, Croàcia, Estats Units, República Dominicana, Tanzània i regions de França o Portugal presenten els seus atractius turístics. A més, els viatgers podran contractar els seus viatges a altres destinacions gràcies a la presència de 40 agències especialitzades que tenen entre les seves principals destinacions països com Albània, Argentina, Xile, Colòmbia, Grècia, Islàndia, Índia, Indonèsia, Japó, Illes Maldives, Kènia, Madagascar, Mali, Mèxic, Uganda o Vietnam.

El Govern crea dues línies d'ajuts de 12,7 milions d'euros

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, anuncia dues línies d'ajuts de 12,7 milions d'euros per finançar projectes d'estalvi i reutilització de l'aigua en allotjaments turístics. La subvenció sortirà de la recaptació de la taxa turística i, segons precisa Torrent, tindrà un import màxim de 300.000 euros per projecte i s'hi podran adherir companyies que hagin fet obres des de l'1 de gener de 2023. El conseller recorda que la mesura està alineada amb el Compromís Nacional per un Turisme Responsable i va més enllà d'una actuació per la situació actual i "té una voluntat estructural".

El titular d'Empresa i Treball recalca que la iniciativa té intenció de buscar l'"eficiència hídrica", mitjançant, per una banda, la reutilització de l'aigua, ja sigui de piques, dutxes, banyeres, piscines i pluja, i, per l'altre l'estalvi. En aquest sentit, Torrent subratlla que les dessalinitzadores "no estan contemplades", perquè "la generació d'aigua, des del punt de vista tècnic i legal, té un altre tractament".