Enlaces accesibilidad
Previsions

Turisme de rècord per Setmana Santa: els càmpings i hotels pengen el cartell de "complet"

Per

Barcelona es troba entre les 9 destinacions internacionals més buscades per Setmana Santa
Barcelona es troba entre les 9 destinacions internacionals més buscades per Setmana Santa

Catalunya espera una Setmana Santa de rècord pel que fa al turisme, millorant fins i tot les xifres d'abans de la pandèmia. Les previsions són bones i es preveu que vinguin gairebé un milió de visitants, un 16% més que el 2019. També augmenten les pernoctacions en un 14%. De fet, els càmpings esperen penjar el cartell de "complet" i els hotels de Barcelona augmenten les reserves un 4% respecte a l'any passat.

Tot i que aquestes xifres remunten, no ho fa de la mateixa manera la despesa turística, que baixa fins als 250 milions d'euros, un 5% menys que abans de la pandèmia a causa de la inflació. Els alts preus, però, no frenen les ganes de viatjar i quelcom es busca la forma de desplaçar-se: per carretera s'esperen 16 milions de desplaçaments; el Prat preveu uns 10.000 vols; i Renfe ha augmentat les places per cobrir la demanda.

Les reserves s'avancen, però no es frenen

Els milers de turistes que venen a Catalunya per Setmana Santa s'han avançat i han fet les reserves molt abans que altres anys per tractar d'estalviar. Tot i això, els preus estan pels núvols per l'alta demanda i la inflació. Uns preus que els hostalers justifiquen perquè "els marca el mercat, que manté una competència perfecta". Els preus elevats, però, no han evitat que els càmpings i hotels estiguin gairebé al 100%.

Arrenca una Setmana Santa turística de rècord

A Barcelona, una reserva en un hotel per Setmana Santa costa de mitjana 179 euros a la nit, un 7,6% més que aquestes dates l'any passat. Als càmpings, l'estança mitjana és de cinc dies amb una despesa mitjana diària per família de fins a 120 euros. Amb el fi de l'estat d'alarma per la pandèmia, les reserves domèstiques destacaven per sobre les internacionals, però la tendència va a la baixa a favor del turisme estranger.

L'alta inflació no frena el turisme per Setmana Santa

Així, la costa catalana es prepara per a l'arribada de Setmana Santa amb molt bones previsions, sent la Costa Brava, la Costa Daurada i el Maresme els preferits per passar-hi aquests dies. La ocupació se situa en un 80%, però s'espera assolir el ple absolut amb reserves d'última hora en alguns punts de Tarragona, Girona i també al Maresme.

La mobilitat recupera les xifres

L'operació sortida per Setmana Santa està marcada per una alta mobilitat, tot i que aquest divendres 31 de març, només s'espera un lleuger augment de desplaçaments per carretera respecte als caps de setmana anteriors. Els dies forts quant a la mobilitat seran el dimecres 5 d'abril i l'últim dia de Setmana Santa, el 10 d'abril. Durant aquests dies es desplegarà un dispositiu especial de trànsit per reduir la sinistralitat.

Durant aquest divendres i dissabte, s'espera que 500.000 vehicles surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona. El Servei Català de Trànsit preveu altes retencions a les carreteres, i per això demana molta precaució al voltant. On més es notarà l'augment de la mobilitat és a l'AP-7. Per això el tram entre Martorell i Gèlida s'ha limitat a 100 km/h i els camions hauran de circular només per la dreta.

6842664,v]

L'Aeroport del Prat encara no s'ha recuperat del tot de la pandèmia, però va en augment. Per aquesta setmana festiva, hi ha 9.575 vols programats, una xifra lleugerament per sota del 2019, quan es van operar 10.784 vols. Quant al transport ferroviari, Renfe ha sumat gairebé 46.000 places per cobrir l'alta demanda durant aquests dies, així oferirà 2 milions de places en tots els seus trens.