Enlaces accesibilidad

Consells per iniciar-se en el sexe tàntric

  • La sexualitat tàntrica requereix una total implicació de la parella en tots els ítems que ofereix per viure una experiència plena
  • La sexòloga Eva Moreno revela a 'Xavifòrnia' les claus per iniciar-se en el sexe tàntric: context, vocabulari i l'acte

Per
Consells per iniciar-se en el sexe tàntric
Parella mantenint relacions sexuals.

El tantra és una filosofia que abraça totes les esferes de la vida, inclosa la sexualitat. Aquesta experiència holística es basa en l'aquí i l'ara, en viure el present. La intenció d'aquesta pràctica és ajudar les persones a ser conscients de tot el que els envolta mitjançant la seva energia interna.

La sexualitat tàntrica necessita molta disciplina, temps i dedicació. És molt important tenir consciència corporal, acceptar el teu cos i el dels altres, posar-hi els cinc sentits i allunyar les pors i els tabús, tot controlant la respiració. A 'Xavifòrnia', la sexòloga i terapeuta de parella, Eva Moreno, revela les claus per iniciar-se en el sexe tàntric.

Xavifòrnia - Eva Moreno: La Sexualitat Tàntrica - Escolta ara

1. Preparació del context

Segons Moreno, abans que res has de viure el present: l'aquí i l'ara. És imprescindible que no tinguis pressa, que tinguis temps suficient per poder fer-ho. També és fonamental que formis un contacte visual ferm amb la parella i no tanquis els llums o els ulls. Prepara l'espai, la temperatura i fes els exercicis previs a l'acte, recorda que és com una cerimònia sagrada. Pensa que estaràs durant un període de temps que pot anar d'una hora a un dia sencer.

2. Dominar el vocabulari

La sexòloga assegura que és fonamental que dominis el vocabulari i l'apliquis amb la teva parella. El tantra es refereix al penis com a 'Lingam', un objecte de culte que representa la reencarnació del déu 'Shiva', és a dir, l'energia masculina. La traducció d'aquest concepte és 'vara de llum'; per referir-se a la vulva o la vagina, s'ha de dir 'Yoni', que personifica la deessa 'Shakti', l'energia femenina creadora. El significat d'aquesta paraula és 'cova sagrada'.

L'enllaç entre el 'Lingam' i el 'Yoni' és un moment màgic per a la religió tàntrica. Quan es fa el coit, que es diu 'Maithuna', es figura que la 'vara de llum' entra dins la 'cova sagrada' i, per tant, l'enlluerna.

El sexe tàntric consisteix en un plaer constant i harmònic entre la parella.

El sexe tàntric consisteix en un plaer constant i harmònic entre la parella.

3. L'acte: moviments, orgasme i ejaculació

La terapeuta de parella afirma a 'Xavifòrnia' que els moviments que es fan durant l'acte es descriuen com una onada o ball. Els moviments van al mateix ritme, les pelvis van enganxades i fan aquesta mena de ball, juntament amb la respiració compassada.

L'orgasme és molt diferent del convencional, que és de pic: puges, arribes al clímax, esclates i baixes. A la sexualitat tàntrica, es parla d'orgasmes de vall: un plaer que va pujant i baixant successivament, com una mena d'onades que sentim amb tot el cos.

Al sexe tàntric l'ejaculació és interna en el cas dels homes. Per això, si tens genitals masculins, has treballar des de la respiració la musculatura pelviana, que està directament vinculada amb la capacitat d'erecció i amb el control de l'ejaculació. Quan enforteixes aquesta part del cos i ets capaç de seqüenciar la respiració, faràs aquesta contracció que tindràs entrenada i podràs continuar amb l'activitat. Sentiràs l'onada de l'orgasme, però no s'externalitzarà, de tal forma que la teva parella podrà allargar aquest temps de plaer.