Enlaces accesibilidad
Comerç a Barcelona

Llums i ombres de l'obertura de botigues en festius

  • L'acord entre les patronals i els grans sindicats no satisfà tothom i genera rebuig entre treballadors i petits comerciants
  • L'Ajuntament defensa la mesura perquè incentiva les contractacions i estimula el teixit econòmic de la ciutat

Per
Persiana entreoberta d'un comerç del centre de Barcelona
Persiana entreoberta d'un comerç del centre de Barcelona

Primer diumenge amb els comerços de les zones turístiques de Barcelona oberts. Aquet nou horari permet a les botigues apujar les persianes els diumenges i els festius fins a mitjans de setembre, i és fruit de l'acord entre l'Ajuntament, patronal i sindicats majoritaris que defensen que servirà per ampliar els llocs de feina i recaptar més diners del turisme.

Primer diumenge de l'any amb botigues obertes a Barcelona

Hi ha associacions de petits comerciants, però, que consideren que perjudica les botigues més petites que no es poden permetre invertir en personal per obrir el negoci els 7 dies de la setmana. També hi està en contra el sindicat CGT, que ha convocat una protesta aquest diumenge al Passeig de Gràcia de Barcelona.

Horaris limitats i zones restringides

Els eixos comercials i turístics que poden obrir al públic són els que estan a la zona 1 i 2, que comprenen el centre de Barcelona, Gràcia, Eixample, Sant Antoni, Poblenou, Vila Olímpica, Diagonal, Sagrada Família, Sants o Diagonal Mar, entre d'altres zones.

Primer diumenge de la temporada amb botigues obertes a Barcelona | CLARA ONTAÑÓN

Per a Barcelona Oberta, l'ampliació del calendari comercial arriba en un moment "crucial" per a l'activitat econòmica de Barcelona, ja que ajudarà al comerç situat en zones turístiques, que ha estat molt castigat per la pandèmia, i afavoreix la contractació de personal.

Fins ara el calendari comercial permetia l'obertura de cinc diumenges, tres al maig i dos a l'octubre, cosa que, segons l'entitat, provocava confusió en el consumidor, que no acabava de tenir clar quan podia trobar les botigues obertes. Barcelona Oberta qualifica de "fita en la història comercial del país" aquest nou calendari d'obertures, fruit d'un acord entre patronal i sindicats amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.