Enlaces accesibilidad
Crisi energètica

L'APE reclama de cara al 28M que els partits incloguin mesures contra la pobresa energètica

Per
L'APE demana garantir l'accés universal al subministrament d'aigua i energia
L'APE demana garantir l'accés universal al subministrament d'aigua i energia

Més de mig milió de llars catalanes no disposen de calefacció o bé les famílies no poden fer front a les despeses d'electricitat i gas per l'encariment dels combustibles. Per això, l'Aliança contra la Pobresa Energètica ha reclamat als grups municipals de Barcelona incorporar en els seus programes electorals de cara al 28M el "compromís explícit" de garantir l'accés universal al subministrament d'aigua i energia.

En un document que l'organització els ha fet arribar, s'inclouen tres propostes "concretes" i "en clau municipal" per fer front a la pobresa energètica.

Abordar la pobresa energètica

A Barcelona, un 14,4% de la ciutadania "no pot mantenir casa seva a una temperatura adequada", xifra que augmenta en el cas de les dones a un 15,7%, segons l'APE. L'entitat adverteix que això, en el context de crisi energètica, posa de manifest la importància que el pròxim govern municipal abordi la pobresa energètica i s'implementin mesures.

Les mesures que proposen passen per:

  • La consolidació dels punts d'assessorament energètic com una estructura de ciutat.
  • Garantir l'accés universal als subministraments d'aigua i electricitat, amb especial atenció a les llars vulnerables.
  • La transparència i rendició de comptes, mitjançant l'aportació de dades amb una periodicitat anual de l'estat de la pobresa energètica a la ciutat.
L'APE reclama el compromís polític per fer front a la pobresa energètica | Maite Boada

Dues jornades de reunions

L'entitat ha començat aquest dimarts una ronda de trobades amb els principals grups municipals de Barcelona per presentar el document i fer-hi arribar les seves propostes. Les reunions es duran a terme durant dos dies i es preveuen trobades amb ERC, Barcelona en Comú, PSC, Junts, Valents i la CUP. Segons l'APE, els grups del PP i Cs "no han donat resposta a la proposta de reunió".