Enlaces accesibilidad
Reunió anual

El Cercle d'Economia convida Sánchez, Feijóo i Aragonès per analitzar les municipals

  • Les jornades econòmiques del Cercle se celebraran els dies 29, 30 i 31 de maig
  • El president del Cercle, Jaume Guardiola, assegura que té confirmada l'assistència dels tres dirigents

Per
Pedro Sánchez i Pere Aragonès coincideixen a la reunió anual del Cercle d'Economia de 2022
Pedro Sánchez i Pere Aragonès coincideixen a la reunió anual del Cercle d'Economia de 2022

El Cercle d'Economia es convertirà enguany en el millor escenari per analitzar les conseqüències de les eleccions municipals i autonòmiques de maig. De fet, la cita anual del lobby empresarial se celebrarà tot just l'endemà de la seva celebració, concretament el 29, 30 i 31 de maig. A més la cita també arriba just abans que Espanya assumeixi la presidència espanyola de la UE, l'1 de juliol. La Reunió Anual d'enguany tornarà a celebrar-se a l'hotel W de Barcelona.

Els convidats

En aquesta 38 edició el Cercle ha convidat el president del Govern, Pedro Sánchez; al president del PP, Alberto Núñez Feijóo, i al president de la Generalitat, Pere Aragonès. El president de l'entitat, Jaume Guardiola assegura tenir confirmada la seva presència. Tradicionalment, el president de la Generalitat acostuma a ser qui obre les jornades econòmiques, mentre que el cap de l'Estat és l'encarregat de clausurar-les.

En una entrevista a l'agència de notícies EFE, Guardiola ha avançat que pròximament es donarà a conèixer la llista de ponents i en qui recaurà tant l'III Premi a la Construcció Europea -el primer va recaure en Mario Draghi i l'any passat es va guardonar a la Comissió Europea- com el Premi José Manuel Lara a l'ambició i el propòsit empresarial.

Els principals temes

En aquesta ocasió les jornades del Cercle es proposa abordar "el canvi en l'ordre mundial que s'està produint", segons Guardiola. L'objectiu és analitzar precisament el rol de la UE, les tensions entre la Xina i els EUA o bé el paper que juguen els països emergents. Pel que fa al context econòmic, el president de l'entitat assegura que es vol ser "una mica optimista, tot i la sensació d'incertesa o crisi constant" que sembla instal·lada en la societat.

L'altre eix sobre el qual pivotarà temàticament la 38 edició del Cercle d'Economia serà sobre el moment que està passant la banca després de la crisi del Silicon Valley Bank i el Credit Suisse.