Enlaces accesibilidad
Matrimoni forçós

Detenen pare de les dues noies pakistaneses de Terrassa assassinades pels seus familiars al Pakistan

  • La Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra creuen que les podria haver coaccionat perquè es cassessin sense consentiment
  • Les dues germanes, Arooj i Anisa, haurien sigut assassinades per la seva família per un matrimoni forçós el juny de l'any passat

Per
Gulam Abbas, el pare de les noies en sortir de la comissaria després dels assassinats
Gulam Abbas, el pare de les noies en sortir de la comissaria després dels assassinats

Detingut el pare de les dues noies pakistaneses de Terrassa que el maig de 2022 van ser assassinades pels seus familiars al Pakistan. Tant els Mossos d'Esquadra com la Policia Nacional creuen que el pare, Gulam Abbas, podria haver participat en l'engany i que les podria haver coaccionat perquè es cassessin amb els seus cosins sense consentiment. Durant el matí i en relació amb la detenció les agents han registrat el domicili del pare.

Els Mossos van començar la investigació arran d'una denúncia de la fiscalia davant el jutge, que és qui ha ordenat la detenció. RTVE Catalunya ha tingut accés a la querella que la fiscalia va interposar contra ell. El detenen per quatre delictes: col·laborar amb homicidi o assassina, obligar a matrimoni forçós, coaccions i maltractament dins l'àmbit familiar.

Els Mossos investigaven l'assassinat al Pakistan de dues germanes, de 21 i 23 anys, que vivien a Terrassa des de feia un any. Arooj i Anisa haurien estat assassinades per la seva família després de ser torturades en voler desfer el matrimoni forçós amb els seus propis cosins.

La Policia estava investigant el grau de col·laboració dels familiars en el viatge que totes dues van fer. Les investigacions valoraven diverses hipòtesis entre les quals plantegen si van ser obligades a viatjar o si les van convèncer a fer-ho.

Tot apuntava que van abandonar el domicili per la pressió d'un germà seu, presumpte autor principal del doble crim. El pare d'ambdues, vivia a Terrassa des de feia cinc anys i va declarar després dels fets que desconeixia perquè viatjaven al Pakistan.

Crim d'honor

Les noies van viatjar al seu país, on un cop allà haurien demanat el divorci. Això hauria desencadenat aquest crim masclista. Un crim d'honor és l'assassinat d'una persona per part d'un o diversos membres de la seva família, a causa de la creença que la víctima, hauria causat desprestigi a la seva família a causa del seu comportament sexual.

Els sogres de les dues noies haurien comès aquest tipus de crim amb ajuda d'altres persones de la família, com els germans. L'objectiu dels familiars era que s'emportessin els seus marits cap a Espanya a viure amb elles.

Les dues, però, estaven compromeses ja amb dos nois d'origen pakistanès, que també vivien a Terrassa.

La policia local del Punjab, que va presentar càrrecs contra els assassins, va detenir sis persones, entre elles els marits de les joves i busca una setena.