Enlaces accesibilidad
Crisi a l'ANC

Dimissió en bloc del vicepresident i 13 membres del Secretariat

  • El sector crític, liderat pel vicepresident Pesarrodona, perd la batalla contra la presidència de Dolors Feliu
  • Pleguen els que s'oposaven a la idea d'impulsar una llista cívica que es presenti a les properes eleccions

Per
Jordi Pesarrodona i Dolors Feliu, durant una roda de premsa davant del TSJC | ACN
Jordi Pesarrodona i Dolors Feliu, durant una roda de premsa davant del TSJC | ACN

La crisi interna que viu l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) arran de la proposta d'impulsar una llista cívica per concórrer a les eleccions catalanes s'ha saldat aquest dissabte amb la sortida de 13 membres del Secretariat nacional i la dimissió de Jordi Pesarrodona com a vicepresident.

Segons han indicat fonts de l'entitat independentista, la reunió del màxim òrgan de direcció, celebrada a un local social del barri del Poble Nou de Barcelona, ha conclòs sense poder evitar la fractura interna.

La trobada d'aquest dissabte s'ha convocat després que a finals de gener l'entitat rebutgés per la mínima (28 vots a favor i 29 en contra) crear un grup de treball per presentar una llista cívica a les properes eleccions al Parlament. La iniciativa, defensada per la presidenta Dolors Feliu, necessitava d'un suport mínim de dos terços dels presents, és a dir 38 vots, i no va prosperar.

Guanya la presidenta i el seu entorn

Després del resultat de la reunió de fa unes setmanes, el sector contrari a la presidenta Dolors Feliu va advertir que dimitiria si aquesta no afrontava una qüestió de confiança, en desacord amb la manera "autoritària" de portar els afers i les decisions de l'entitat. La gota que ha fet vessar la paciència dels crítics ha estat insistir en l'impuls de la llista cívica electoral. Una idea que, creuen, s'ha continuat gestant sense comptar amb un consens prou ampli dins l'executiva.

A la trobada celebrada aquest dissabte el pols l'ha acabat guanyant la presidenta i 13 dels 72 membres del Secretariat nacional han decidit abandonar la direcció de l'entitat, mentre que el vicepresident Jordi Pesarrodona, que pertany al sector crític amb la proposta de llista cívica, ha renunciat a la vicepresidència però continuarà dins el Secretariat.

En un comunicat, l'ANC ha lamentat la dimissió dels membres del Secretariat i el vicepresident Pesarrodona, i que finalment no hagi estat possible impedir la fractura, malgrat que hi ha hagut voluntat d'apropar posicions i reconduir les desavinences.

En aquest sentit, la direcció ha informat que s'ha aprovat una proposta de resolució sobre el compromís del Secretariat amb els "valors de democràcia interna i diàleg" de l’Assemblea, per tal de millorar les relacions i el seu funcionament intern. El text ha rebut el suport de 40 vots, per només 8 en contra i 8 en blanc.

L'ANC ha anunciat que ja prepara els actes i mobilitzacions de la Diada d'enguany i el sisè aniversari de l'1-O.