Enlaces accesibilidad
Abusos sexuals

Llibertat provisional pel professor de Reus acusat d'un presumpte cas d'abús a menors

Per
El professor impartia classes a l'escola Buenafuente's actors
El professor impartia classes a l'escola Buenafuente's actors | RTVE CATALUNYA

El jutjat d'instrucció número 2 de Reus, en funcions de guàrdia, ha decretat llibertat provisional per l'exprofessor de l'escola Buenafuente's Actors acusat d'agressió sexual i assetjament arran de les denúncies interposades per 22 alumnes. En concret, la causa està oberta per onze delictes d'assetjament i dues d'agressió sexual. El magistrat li ha imposat com a mesures cautelars l'ordre d'allunyament i la prohibició de comunicació amb les víctimes. L'investigat s'ha acollit al seu dret a no declarar. Els Mossos d'Esquadra el van detenir aquest dimecres i van realitzar un escorcoll al seu domicili.

La vintena d'alumnes, totes dones i menors d'edat en el moment dels fets, haurien patit tocaments i comentaris per part del treballador l'any passat. Segons fonts properes a la investigació, l'home no hauria comès agressions amb penetració. A dia d'avui, les víctimes ja han complert la majoria d'edat. L'escola de teatre on treballava també ha interposat una denúncia.

El professor va ser expulsat

L'escola ha emès un comunicat on explica que el professor va ser expulsat del centre, en el moment en què van tenir coneixement dels fets. Es va traslladar el cas als Mossos d'Esquadra i les víctimes van exposar el seu cas davant les autoritats policials. La directora del centre, Maite Buenafuente, ha afirmat que 'passen molts professors, mai havíem tingut cap problema i l'únic que estem fent ara es prendre les decisions pertinents'. L'acusat, de 56 anys, és un director teatral molt conegut en l'àmbit artístic de la ciutat de Reus.