Enlaces accesibilidad
Medi Ambient

La UPC analitza la qualitat de l'aire de 20 escoles i instituts catalans

Per
La UPC ha fet medicions a una vintena d'escoles
La UPC ha fet medicions a una vintena d'escoles

La UPC ha analitzat una vintena d'escoles i instituts catalans per a conèixer la qualitat de l'aire de les escoles. Aquest estudi té com a objectiu crear una guia operativa per als centres escolars per tal d'optimitzar el confort tèrmic, la ventilació dels espais i l'estalvi energètic. Una de L'escola Joaquim Ruyra, del barri de La Florida de l'Hospitalet de Llobregat, ha estat l'últim dels centres on s'han fet els mesuraments de CO¿.

La UPC analitza la quailitat de l'aire a les aules de 20 escoles i instituts de Catalunya | Lourdes Gata

Una experiència per als escolars

Per als infants, viure el procés dels mesuraments ha estat tota una experiència. "Jo recullo valors de quants nins hi ha: si són nois o noies, quantes finestres i portes i quan s'obren i quan es tanquen", detalla Joan Tugores, doctorand d'Enginyeria de Projectes i de Construcció de la UPC.

"Després proposar per cada aula i en cada moment determinat quina és la millor estratègia de ventilació que ens permeti tenir una bona qualitat de l'aire garantint el confort tèrmic i alhora minimitzant els consums d'energia", assenyala Pablo Pujadas, investigador de l'ETSEIB.

Ara, a estudiar els resultats

A partir d'ara i fins al setembre del 2024, caldrà estudiar els resultats dels mesuraments per extreure'n conclusions, que es podran fer extensives a la resta de Catalunya i Espanya.