Enlaces accesibilidad
Horticultura

Com preparar l'hort per suportar el fred?

  • Si tens un hort, has de preparar-lo per l’arribada de l’hivern
  • Àlex Galmes, expert en horticultura, explica què fer perquè la terra suporti el fred
  • Tens tot el contingut de 'Va de Verd', programa presentat per María Gómez a RTVE Play Catalunya

Per

Va de Verd - Preparar l'hort abans de l'hivern

A l'estiu tota cuca viu, però l'hivern ja és una altra cosa… Queden pocs dies perquè arribi l’hivern malgrat que les baixes temperatures ja són aquí. L’expert en horticultura i creador de contingut digital, Àlex Galmes, explica a ‘Va de Verd’ com preparar l’hort perquè pugui suportar el fred. Si vols saber-ne més, tens el programa presentat per María Gómez a RTVE Play Catalunya.

1. Treure les tomaqueres

El primer que hauràs de fer és treure les tomaqueres perquè ja han acabat el seu cicle i no són productives. Si deixes les arrels dins de la terra, es descompondran i l’enriquiran de cara a la temporada següent. Recorda, llençar les plantes al contenidor del compost.

2. Netejar les males herbes

També hauràs de retirar les herbes adventícies per evitar que aquestes competeixin amb els nutrients de la següent collita. Vigila no arrencar plantes que no són brossa com l’orenga perquè segurament aguantarà el fred de l'hivern.

Treure les males herbes de l'hort

Treure les males herbes de l'hort RTVE Catalunya

3. Aplicar compost de fems de cavall

Després de treure les males herbes, hauràs d’escampar compost de fems de cavall per la terra. Això aportarà nutrients als vegetals que plantis durant la nova temporada. A més, evitarà que apareguin herbes adventícies i protegeix l’hort de les baixes temperatures i de les gelades.

Afegeix compost sobre la terra

Afegeix compost sobre la terra RTVE Catalunya

4. Posar una bona cobertura vegetal

L'últim pas per preparar l’hort abans que arribi l’hivern és aplicar-li una cobertura vegetal. D’aquesta manera, protegiràs i nodriràs la terra. L’Àlex Galmes fa servir la palla, però també hi ha cobertures de canya de riu, de restes de matolls, d’escorça de pi i de, fins i tot, de paper de diari o de cartó.