Enlaces accesibilidad
Soroll nocturn

Les terrasses d'Enric Granados tanquen una hora abans

Per
Les terrasses d'Enric Granados avancen l'horari de tancament

Els bars i restaurants del carrer d'Enric Granados, a l'Antiga Esquerra de l'Eixample de Barcelona, han de recollir les taules i cadires una hora abans a partir d'aquest divendres. Una normativa que va anunciar l'Ajuntament el passat mes d'agost després que els sonòmetres que va instal·lar en aquesta zona confirmessin que superava el llindar dels decibels permesos i que això ocasionava molèsties als veïns.

Així, de diumenge a dijous, les terrasses hauran d'estar retirades a les 23 h, mentre que divendres i dissabte, serà a les 00 h. Una mesura que ha estat ben rebuda pel veïnat, però que ha estat durament criticada pel Gremi de Restauració, que argumenta que això perjudica la recuperació del sector després les restriccions de la pandèmia.

Quines zones superen el nivell de soroll permès?

El carrer d'Enric Granados forma part d'una de les 11 zones declarades acústicament tensionades de Barcelona, amb 81 terrasses. És el primer eix on s'aplicaran aquest tipus de mesures orientades a reduir el soroll nocturn, però no serà l'única zona. L'Ajuntament ja ha anunciat que més avant serà el torn del districte de Gràcia, Ciutat Vella, Sants-Montjuïc o Ciutat Vella.

Zones tensionades acústicament

Zones tensionades acústicament | Ajuntament de Barcelona

Els veïns, agraïts

Molts veïns i veïnes de Barcelona es queixen que el soroll nocturn per les terrasses de bars i restaurants els produeixen molèsties, com no deixar-los dormir o haver de tancar les finestres per poder escoltar la televisió. Des de l'ampliació de les terrasses per la pandèmia, han reclamat mesures que permetin mitigar els seus efectes. Per això, han rebut amb bons ulls la reducció de l'horari dels locals.

Altres mesures que s'implantaran són que les taules i cadires hauran de tenir taps de silicona i les cadenes que asseguren els elements de les terrasses estaran plastificades. El pla també preveu la limitació de concerts i esdeveniments en aquest carrer. Per assegurar el compliment d'aquestes mesures, algunes de les quals ja estan en marxa, l'Ajuntament assenyala que farà inspeccions específiques: vigilarà el compliment de l'aforament màxim de cada activitat i controlarà la utilització de les façanes dels locals com a barres pel consum.

Es tracta d'una mesura que forma part de la nova normativa aprovada pel consistori per reduir el soroll nocturn després que els sonòmetres instal·lats en aquests nou trams del carrer hagin mostrat que els decibels superen de forma continuada els permesos.

El Gremi de Restauració, en contra

El Gremi de Restauració de Barcelona s'ha mostrat en contra de la nova mesura, assegurant que la decisió perjudica la recuperació del sector després de dos anys de pandèmia amb pèrdues i endeutaments. A més, considera que avançar l'hora de tancament de les terrasses no posarà fi als problemes de soroll nocturn.