Enlaces accesibilidad
Operació sortida

Dispositiu històric de Trànsit per aquest cap de setmana de revetlla

Per
Dispositiu històric de Trànsit per aquest cap de setmana de revetlla

Aquest pont es preveu que surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona 450.000 vehicles. Per aquest motiu, Trànsit ha preparat un dispositiu històric per la revetlla de Sant Joan amb un 28% més de Mossos d’Esquadra vigilant les carreteres.

Fins ara, es registren més de 60 quilòmetres de cues. L’embús més gran se situa a l’AP-7 en direcció Tarragona, on hi ha fins a 27 km de retenció entre Sant Andreu de la Barca i Santa Perpètua de Mogoda. En l’altre sentit, cap a Girona, hi ha 20 quilòmetres de cua que comencen a Granollers i arriben a Cerdanyola del Vallès.

L’altre focus de congestió és a l’A-2, en direcció Lleida, on hi ha 18 quilòmetres de congestió entre Castellbisbal i Sant Joan Despí. Altres llocs on hi ha congestió són 8 quilòmetres a la B-23 al Papiol en direcció a Tarragona i 11 quilòmetres a la C-32 a Sitges en direcció a Tarragona.

Dispositiu de trànsit

En previsió dels possibles col·lapses a l’AP-7, hi haurà una grua a la Roca i una altra a Martorell per treure cotxes avariats més ràpidament i evitar embussos.

Una altra mesura per controlar el trànsit serà la limitació que afectarà els camions, que en el tram central de l’AP-7 entre l’antic peatge de la Roca i l’antic peatge de Martorell hauran de circular a 80 km/h, pel carril de la dreta i no podran fer avançaments. La sanció per no fer-ho serà de 500 euros. També pels camioners s’habilitaran zones de descans al que eren les antigues zones de peatge de l’AP-7.

A més, per millorar la fluïdesa del trànsit en l’operació tornada de diumenge, s’instal·laran més de 100 quilòmetres de carrils addicionals en sentit contrari a l'habitual a l’AP-7. Serà en sentit nord entre Sant Celoni i Montornès del Vallès, a l’AP-7/B-23 entre Vilafranca i Molins de Rei, a la C-32 nord entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat i a la C-32 sud entre Gavà i Cornellà de Llobregat, per augmentar la capacitat viària d’aquestes vies i trams.

A l'aeroport del Prat també hi ha força moviment. Hi ha previstes 883 operacions. Un 82% respecte abans de la pandèmia

Controls d'alcoholèmia i drogues

Totes aquestes mesures estaran acompanyades per la campanya de controls d’alcoholèmia i drogues que faran els més de 1.000 mossos d’Esquadra que seran a les carreteres al llarg del cap de setmana.

Familiars de víctimes mortals consciencien als conductors

Familiars de víctimes mortals en accidents de trànsit aniran dijous, dia de la revetlla de Sant Joan, a tres benzineres de Barcelona a conscienciar conductors sobre els perills de la carretera. Els familiars explicaran l’experiència dels accidents on van morir els seus parents amb l’objectiu d’alertar-los del perill que implica no respectar les normes viàries. Les persones que hi aniran són voluntaris de la plataforma Stop Accidents. Ho faran el dia de la revetlla perquè els desplaçaments massius que es produeixen en les operacions sortida augmenten el risc de sinistres de trànsit. Les benzineres on se situaran són a l’Avinguda del Litoral, 45; al carrer Diputació, 317, i al passeig Santa Coloma, 71.