Enlaces accesibilidad
De matinada

Tres persones mortes i un ferit greu en un incendi en un edifici a Santa Coloma de Gramenet

  • L'origen simultani en dos punts diferents de l'edifici fa pensar a les autoritats que podria haver estat intencionat
  • Els tècnics, de moment, descarten danys estructurals a l'edifici
  • L'alcaldessa Núria Parlon confirma que fa uns mesos va morir una persona al mateix edifici per electrocució

Per
L'incendi amb víctimes mortals de Santa Coloma de Gramenet podria haver estat intencionat

Tres persones han mort en un incendi a Santa Coloma de Gramenet i diverses persones més han resultat ferides, una d'elles greu. L'incendi s'ha declarat de matinada i ja està extingit pels Bombers. Segueixen investigant les causes al lloc on s'ha iniciat el foc, però les primeres evidències indiquen que podria haver estat intencionat.

L'incendi de l'edifici a Santa Coloma podria haver estat provocat | Maite Boada

L’avís ha arribat a les 04.29 hores i informava de l’incendi a un immoble al número 23 del carrer Sant Joaquim, a tocar del Teatre Segarra, segons ha informat l'Ajuntament de Santa Coloma. Immediatament, s’hi han desplaçat 10 dotacions terrestres de Bombers.

La principal hipòtesi: un foc intencionat

Els Mossos d'Esquadra treballen amb la principal hipòtesi que l'incendi hauria estat intencionat. Un dels indicis que obre la porta a aquesta opció és que el foc es va originar en dos punts diferents i simultàniament.

En arribar de matinada, els Bombers han localitzat un incendi, les causes del qual es desconeixen, que afectava la sala de comptadors de l’edifici, a la planta baixa, així com la segona planta.

Tres víctimes mortals i diverses persones ferides, una de gravetat

Al replà del primer pis s’ha localitzat el cos sense vida d’una persona. Més amunt, al replà de la segona planta, s’ha localitzat la segona víctima mortal. La tercera persona sense vida s’ha localitzat dins de l’habitatge afectat.

A la part posterior d’aquest mateix pis, han trobat una dona amb cremades al cos, que ha estat extreta de l’habitatge i transferida al personal sanitari de Bombers i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que l’ha evacuada en estat crític a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Els Bombers ja han extingit les flames i, en un primer moment, l'edifici de tres plantes no tindria danys estructurals. El consistori ha activat el servei d'atenció social per als veïns de l'immoble. Quatre immobles han estat afectats amb veïns tots desallotjats.

El carrer tallat al trànsit a Santa Coloma de Gramenet on s'ha produït l'incendi

El carrer tallat al trànsit a Santa Coloma de Gramenet on s'ha produït l'incendi RTVE Catalunya

Antecedents

L'alcaldessa d'aquest municipi barcelonès, Núria Parlon, ha confirmat que fa uns mesos va morir una persona al mateix edifici per electrocució, segons tenen constància al consistori per un informe de Serveis socials del consistori.

L'edil també ha revelat que hi havia hagut ocupacions, però segons ha confirmat l'Ajuntament amb una immobiliària, ja "es van regularitzar amb lloguers pels immobles".

La Policia local i Mossos d’Esquadra han intervingut diverses vegades en aquest edifici per mala convivència, baralles, música alta, causant detinguts per violència amb la policia.