Enlaces accesibilidad
Segon incendi mortal

Un home i 300 animals moren en dos incendis a Barcelona

  • Un home de 56 anys mor i dues persones queden ferides en l'incendi d'un pis al carrer Riera Blanca
  • És el segon incendi mortal a Barcelona des de principis d'any
  • Un incendi en una botiga d’animals deixa entre 250 i 300 mascotes mortes ​

Per
Un home i 300 animals perden la vida a diferents incendis a Barcelona

Un home de 56 anys ha mort i dues persones han quedat ferides en l'incendi d'un pis al barri de les Corts, a Barcelona.  Els bombers han trobat la víctima a l'habitatge on s'han originat les flames, al primer pis de l'edifici situat al carrer Riera Blanca.

Els Bombers de Barcelona han aconseguit extingir el foc i han procedit a fer les tasques de ventilació. Fins a l'avinguda s'han desplaçat una desena de dotacions del cos. Els efectius han acudit al lloc després de rebre un avís dels veïns i del propietari de la finca. Un cop han arribat, tal com ha explicat el cap d'unitat dels Bombers de Barcelona, Víctor Molinet, han topat amb un incendi "molt desenvolupat", amb molt de "fum i temperatura" que els ha costat d'apagar.

Segon incendi mortal a Barcelona des de principis d'any

En entrar han localitzat una persona amb vida que han evacuat al portal. Allà el SEM li ha fet tasques de reanimació que, finalment,  "no han resultat exitoses" i han certificat la seva mort. Han atès dues persones més per inhalació de fum: un veí amb patologies respiratòries que han donat d'alta in situ, i el propietari, que han derivat a l'Hospital Clínic.

Després de la revisió de l'edifici per part dels Bombers, s'ha pogut comprovar que no ha patit danys estructurals a conseqüència de l'incendi i totes les persones que han estat evacuades han pogut retornar als seus domicilis. Els Mossos d'Esquadra investiguen les causes del sinistre. És el segon incendi mortal a la capital catalana des de principis d'any.

Moren 300 animals en un incendi a Sants

Aquest és el segon incendi que s’ha produït en aquesta zona de la ciutat en poques hores. Un incendi en una botiga d’animals a prop ha cremat aquest dilluns a la nit. El foc ha causat la mort d’entre 250 i 300 mascotes que hi havia a l’establiment, principalment rèptils, peixos i ocells. La botiga, anomenada Món Animal, es troba ubicada a la rambla de Badal, al barri de la Bordeta a Sants-Montjuïc.

El regidor del districte, Marc Serra, ha confirmat que pràcticament tots els animals de la botiga han mort a conseqüència del foc. Diverses dotacions dels Bombers de Barcelona han treballat en l’extinció de les flames. Això ha obligat a tallar el trànsit al carrer i ha generat una gran columna de fum. Es desconeixen les causes que han originat el foc i s’ha obert una investigació per esclarir els fets.

Dues persones assistides per inhalació de fum

Les flames s’han declarat poc després de les 23 h i els treballs d’extinció han finalitzat poc després de les cinc de la matinada. Durant l’actuació diverses famílies del bloc han sortit dels domicilis, però ja hi han pogut tornar.  Dues persones han estat assistides per inhalació de fum, però no hi ha hagut víctimes mortals ni ferits greus.