Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Violant Cervera: "Rufián es desqualifica per ell mateix"

  • Violant Cervera explica que hi ha uns 6.000 refugiats ucraïnesos a Catalunya, que estan en famílies
  • La consellera de Drets Socials defensa regular els preus dels lloguers: "En moments excepcionals, s'han de posar topalls"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Violant Cervera: "Rufián es desqualifica per ell mateix"

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, diu que les disculpes del líder d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, sobre la relació de Puigdemont i altres líders de Junts per Catalunya amb el Kremlin "no són suficients": "Són unes declaracions molt desafortunades. El meu suport més absolut al president Puigdemont". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, Violant Cervera, diu que no vol entrar a valorar les paraules de Gabriel Rufián perquè considera que "no ajuden gens al moviment independentista".

"El Govern no té picabaralles"

Violant Cervera recorda que fa un any que estan a Govern i que treballen de forma coordinada: "La relació de l'executiu i és excel·lent i també la relació amb el president". La consellera assegura que dins del Govern "no hi ha picabaralles".

Violant assegura que cadascun dels partits de la coalició té la seva pròpia dinàmica i que queda al marge de l'executiu: "Ens vam presentar per separat i cada un dels dos partits té la seva dinàmica i el seu propi programa electoral".

"La sentència del TC distorsiona el repartiment de competències d'habitatge"

Sobre la regulació dels preus de lloguer, la consellera de Drets Socials defensa aquesta regulació a Catalunya i rebutja la sentència del Tribunal Constitucional: "Les competències d'habitatge són molt àmplies, la sentència distorsiona el repartiment de competències, algunes compartides".

Cervera lamenta que les competències en matèria d'habitatge són molt complexes i generen molta inseguretat jurídica i alerta que existeix una emergència habitacional altíssima i cal fer-hi front. "En moments excepcionals,  s'han de posar topalls".

"A Catalunya tenim una comunitat ucraïnesa d'unes 25 mil persones"

Amb relació a l'arribada de refugiats ucraïnesos a Catalunya, la consellera de Drets Socials, diu que la comunitat ucraïnesa a Catalunya és d'unes 25.000 i que han arribat uns 6.000 refugiats a Catalunya segons les dades del consolat. Cervera diu que els ucraïnesos que han arribat estan en famílies i que hi ha 151 menors ucraïnesos no acompanyats que es troben en règim d'acollida.

A més, afegeix que si es vol ajudar als afectats pel conflicte "és millor apostar per les entitats que ja fa temps que treballen sobre el terreny". Cervera explica que els refugiats ucraïnesos que vagin arribant se'ls faran tests d'antígens i es podran vacunar contra la Covid-19.