Enlaces accesibilidad
L'entrevista

José María Torres: "La vaga de transportistes està envoltada de populisme"

  • El president de Conpymes critica que només s'escolti a la CEOE: "El 99,8% de teixit empresarial no estem a cap negociació"
  • José María Torres viatja avui cap a la frontera de Polònia amb Ucraïna per veure la situació
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Torres: "La vaga de transportistes està envoltada de populisme"

El president de Conpymes i vicepresident de la Fundació Pimec, José María Torres, assegura que les pimes estan en un moment "crític" i rebutja la vaga de transportistes convocada per dilluns: "No crec que sigui el millor moment de fer vaga veient com va l'economia". En una entrevista al Cafè d'Idees, José María Torres diu que intentaran frenar la vaga altre cop, com ja ho van fer abans de Nadal, i denuncia populisme dels convocants perquè l'Estat no està preparat per les reclamacions que fan: "La vaga està envoltada de bastant populisme. Ara no toca".

"Sense mesures moltes empreses que aniran a la ruïna"

José María Torres diu que "pràcticament tots els sectors estan afectats ja" per l'augment del preu de l'energia demana una demora dels crèdits ICO. També reclama bloquejar i abaixar el preu de l'energia per pal·liar els efectes derivats de la guerra d'Ucraïna. Torres reclama al govern de l'Estat prendre mesures immediatament perquè no passi com a la crisi del 2008: "Molts empresaris no podran pagar els crèdits ICO. Sense mesures moltes empreses que aniran a la ruïna".

"El 99,8% d'empresaris no estem a cap negociació"

El president de Conpymes critica que durant la Transició democràtica, es va anomenar només a la patronal CEOE com a representant de tots els empresaris: "El 99,8% de teixit empresarial no estem a cap negociació".  Torres diu que a Europa la representació de les empreses està dividit en una associació independent que defensa les pimes i una altra per a les grans empreses: "Ens van dir que no hi havia instruments per mesurar la representativitat".

"És més efectiu ajudar les ONG a Ucraïna amb diners"

José María Torres viatja aquest divendres cap a la frontera de Polònia amb Ucraïna per veure la situació "sobre el terreny" i diu que és admirable l'onada de solidaritat, però reclama ajudar a les ONG amb diners i no amb material: "Portar una furgoneta carregada de roba, només els costos que té, estan entorpint més que ajudant".