Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Trilla demana una retirada "paulatina però ràpida" de la mascareta

  • El cap d'epidemiologia de l'Hospital Clínic diu que hem controlat la gravetat de la malaltia, però que segueix entre nosaltres
  • Dr. Antoni Trilla: "Arribarà una setena onada, però no ens hem de preocupar"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Trilla demana una retirada "paulatina però ràpida" de la mascareta

El cap d'epidemiologia i medicina preventiva de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, defensa una retirada "paulatina però ràpida" de l'obligatorietat de la mascareta: "Tot fa pensar que podem anar retirant la mascareta a interiors". Antoni Trilla recolza el model plantejat per Catalunya de començar per les escoles i estendre-ho a tota la població a mitjans d'abril: "Les mascaretes es poden retirar de les escoles? Jo crec que sí". En una entrevista al Cafè d'Idees amb Gemma Nierga, el Dr. Trilla diu que hi ha d'haver excepcions com són els hospitals, les residències o "alguns" transports públics on la mascareta serà "altament recomanable".

"Hi haurà setena onada, probablement a la tardor"

El Dr. Trilla destaca que, dos anys després, s'han controlat els casos greus de la malaltia, però que el coronavirus segueix entre nosaltres: "No podem cantar victòria. Això no ha acabat". Antoni Trilla recorda que ja hi ha 4 coronavirus més convivint amb nosaltres i considera que el SARS-CoV-2 és probable que també hi continuï: "Arribarà una setena onada, però no ens hem de preocupar". Trilla considera que la propera onada ens trobarà "més vacunats, amb més immunitat" i considera que si arriba és probable que sigui a la tardor.

"Dues dosis és el mínim imprescindible"

Amb relació amb la quarta dosi de la vacuna el Dr. Trilla diu que dues dosis és el mínim imprescindible per estar protegits i que les tres dosis ja es considera complerta, "esperar si ens toca revacunar-nos serà ja a la tardor, no ho veig per ara". Antoni Trilla explica que persones d'una determinada edat o amb alguna malaltia es podria recomanar una dosi de reforç. El Dr. Trilla parla de tornar a la normalitat de mica en mica i diu que ja "dono la mà, em rento les mans i faig algun petó amb mascareta".

"Impacte brutal de la guerra d'Ucraïna"

Antoni Trilla ha destacat també l'impacte brutal de la guerra d'Ucraïna que recorda "ja tenien la Covid descontrolada" i demana que Europa ha de tenir molt present el desplaçament de milions de persones: "Hem de posar a l'abast tota la potència de la nostra sanitat". Trilla diu que no li preocupa tant un cop travessen la frontera sinó les persones que es queden dins del país: "Estan en un sistema sanitari col·lapsat, no arriba ni l'oxigen ni els medicaments i els companys treballen a sota de les bombes".