Enlaces accesibilidad
Cinema

"La Abuela" de Paco Plaza, el terror de fer-se gran

  • Després d'algun ajornament per culpa de la pandèmia, Paco Plaza torna als cinemes amb 'La Abuela'
  • La pel·lícula arriba a les sales el 28 de gener
  • El director de 'REC' i 'Verónica' reflexiona sobre el film a Punts de Vista de RTVE Play Catalunya

Per
Punts de vista - Malsons amb 'La abuela' de Paco Plaza

Susana, una jove model que s'està fent un lloc en el món de la moda a París, ha de deixar-ho tot per tornar a Madrid a cuidar de la seva àviaPilar, que viu sola, acaba de patir un vessament cerebral. Anys enrere, Pilar havia cuidat de la seva neta quan era petita perquè els seus pares van morir en un accident de cotxe. Ara és la Susana qui ha d'encarregar-se de la seva àvia, però no és fàcil. Pilar pateix deliris que acabaran enterbolint la relació entre les dues. El que havia de ser per uns dies, s'acaba convertint en un malson.

Paco Plaza torna al gènere de terror amb aquest film protagonitzat per Almudena Amor y Vera Valdez. De nou, l'autor de 'REC'Verónica, parteix d'un fet quotidià i pròxim, com és tenir cura d'una persona gran, i el transforma en un episodi terrorífic, com si tot el que ens envoltés tingués sempre un costat fosc. A 'REC' eren els veïns d'una escala, a 'Verónica' va ser el barri de Vallecas. A 'La Abuela' (2021) és el fet de fer-se gran,  la mateixa vellesa.

Paco Plaza vuelve al terror con 'La abuela', que se estrena este viernes en los cines

Una estrena que s'ha fet esperar

Paco Plaza reflexiona a Punts de Vista sobre com ha afectat la pandèmia a la seva nova pel·lícula. No només ha estat la causa de què la seva estrena s'endarrerís diversos cops, també ha dotat "La Abuela" d'un altre significat, més profund i actual. Precisament ha estat la gent gran la que més ha patit les conseqüències de la Covid-19, i aquest fet ha desvetllat l'abandonament d'aquest sector de la població, com si haguéssim amagat la vellesa en les residències per por o per negar la realitat de fer-nos grans.

Actualment, el director de cinema està treballant en el remake que RTVE està fent d'"Historias para no dormir" de Chicho Ibáñez Serrador, un dels seus referents cinematogràfics. Paco Plaza dirigeix "Freddy", el tercer dels quatre capítols que ressusciten la icònica sèrie televisiva, 50 anys després, i que es podrà veure a RTVE Play.