Enlaces accesibilidad
S'estudia

L'oci nocturn podria tornar l'11 de febrer

Per

Salut estudia l'11 de febrer per reobrir l'oci nocturn
Salut estudia l'11 de febrer per reobrir l'oci nocturn

Salut ha començat a estudiar la data de reobertura de l’oci nocturn per a l’11 de febrer. Així ho han comunicat des del sector de l'oci nocturn en sortir de la reunió amb el Govern aquest dimarts a la tarda. La resta de restriccions a Catalunya des del 23 de desembre deixaran d'estar vigents a partir del pròxim divendres, com va comunicar Salut dimarts passat.

Les condicions d'obertura tampoc s'han concretat a la reunió, però s'espera que siguin quasi de 'normalitat': amb l'horari habitual, aforament del 80 o 100% i amb pista de ball com abans.

La FECASARM surt “molt decebuda”

El secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona, Ramon Mas, ha dit que "l'única conclusió que tenim és la possible arrencada el dia 11 de febrer, però ens hem quedat molt neguitosos perquè encara no és segur". La FECASARM ha sortit "molt decebuda" de la reunió amb la Generalitat per aquesta falta de claredat. "No han concretat ni justificat res. Ens preocupa el missatge d'inseguretat", ha afirmat el president de FECASARM, David López.

"Salut deixa amb un interrogant la continuïtat dels nostres negocis i dels nostres treballadors", ha continuat López. També ha recordat a la Generalitat que amb l'eliminació del toc de queda i del límit de reunió de 10 persones "s'estan incentivant les botellades i les festes il·legals". El president de FECASARM ha afirmat també que el sector té cada cop més problemes a l'hora de cercar personal. "Moltes persones ja no volen treballar a l'oci nocturn a causa de la inestabilitat màxima", ha reconegut López.

Per la seva banda, el secretari general de la patronal, Joaquim Boadas, ha recriminat al Govern que no hagi reconegut "el fracàs" de les restriccions a Catalunya i ha criticat la limitació de les ajudes als negocis del sector. També ha advertit que el sector necessita "previsió" per poder treure treballadors d'ERTO, comprar material, contractar artistes o vendre entrades i ha lamentat que el Departament de Salut no els ha donat explicacions sobre les raons per les quals es manté l'oci nocturn tancat.

FECALON critica de nou el tancament

El secretari general de FECALON, Fernando Martínez, també ha criticat la incertesa respecte a la data d’obertura. Ha defensat a una entrevista al Cafè d’Idees amb Gemma Nierga que no hi ha motius per una restricció "tan absoluta" com el tancament de l'oci nocturn amb les xifres actuals de contagis.

També ha dit que les condicions de reobertura “no estan clares”, però que s’ha demostrat que el passaport covid ha estat “una mesura efectiva”. “La prova està amb els danys que hauria pogut fer l’òmicron si no hi hagués un 80% de població vacunada”, ha remarcat.

Campins, contrària a relaxar les restriccions

La presidenta del Comitè Científic Assessor per la covid, Magda Campins, s'ha mostrat contrària a relaxar les restriccions per la covid en la situació actual. "Tal com tenim les UCI a Catalunya, no podem relaxar mesures", ha dit. La doctora s'ha mostrat contrària a reobrir l'oci nocturn a mitjans de febrer i creu que tampoc s'haurien de relaxar les restriccions en interiors de bars i restaurants en els propers dies. D'altra banda, veu "prematur" parlar d'una nova fase a l'abril i, de fet, ha afirmat que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a vegades dona missatges "massa precipitats". Sobre el passaport covid, creu que no és el moment de retirar-lo.

Argimon, partidari que les discoteques tornin l'11 de febrer

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, es mostra partidari que les discoteques i altres locals d'oci nocturn reobrin l'11 de febrer. Argimon afirma: "Va sortir aquesta data. És un sector que ha estat molt castigat. Sempre en aquesta inestabilitat en què ens movem, penso que hem d'anar obrint tots els entorns". El conseller creu que amb l'eliminació del passaport covid no s'hauria de mantenir tancades les discoteques: "Si acabem decidint que aquesta capa de seguretat amb la variant òmicron ja no ho és tant, no ho serà ni per a l'oci nocturn, ni la restauració ni els gimnasos".

El titular de Salut recorda que la decisió de reobrir l'oci nocturn correspon a la Comissió delegada del Govern en matèria de la covid-19, que aplega "moltes veus" i "valora elements com el de la salut, el social o l'econòmic".

Sobre l'aixecament de les restriccions aquest divendres, entén que alguns experts del Comitè Científic Assessor discrepin d'aquesta decisió. "Si volem que el virus no s'estengui, hem de reduir la interacció. Les decisions són diferents quan les prens en uns entorns o en uns altres", afirma Argimon.