Enlaces accesibilidad
Mesures

La Generalitat posa fi a la majoria de restriccions

  • S'aixequen les restriccions d'aforament i el límit de 10 persones reunides
  • L'oci nocturn es mantindrà tancat

Per
La Generalitat ha anunciat la fi de la majoria de les restriccions, tret de l'ocu nocturn

El Govern de la Generalitat posarà fi a partir de divendres a gairebé la totalitat de les restriccions vigents actualment contra la covid, excepte el tancament de l'oci nocturn. Per una altra banda, l'executiu català encara estudia l'ús del certificat covid i no ha decidit què farà amb la seva vigència.

El Comitè Científic Assessor encara no s'ha pronunciat sobre aquesta mesura. S'eliminarà la limitació de 10 persones en les trobades socials i també s'acabaran les limitacions d'aforament i horaris vigents.

Catalunya aixeca les restriccions tret del tancament de l'oci nocturn | Laura Herrero

Aquestes limitacions afectaven ara sectors com la restauració, la cultura, els gimnasos, els parcs d'atraccions, els actes religiosos i les cerimònies civils, entre d'altres. També es flexibilitza l'horari de tancament dels bars i restaurants fins a les 12:30. En canvi, l'oci nocturn continuarà tancat.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha matisat que l'Executiu català encara no pot posar data a la reobertura, però que existeix un compromís per no allargar-ho "ni un dia mes del necessari".