Enlaces accesibilidad
Oci nocturn

Salut posposa a l'octubre l'obertura de l'oci nocturn

  • La secretària de Salut Pública diu que a hores d'ara la prioritat és assegurar l'inici del curs a les escoles i les universitats
  • Els empresaris desconvoquen la vaga de fam i avui es reuneixen amb el Departament d'Empresa per reclamar una nova línia d'ajuts
  • Els municipis demanen més mitjans per frenar les botellades

Per
Reunió de l'oci nocturn amb la Generalitat per abordar la reobertura

Salut continua sense posar data a la reobertura de l'oci nocturn. Els empresaris del sector confiaven que la reunió amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, servís per avançar en un pla que permetés als locals tornar a aixecar la persiana, però des del Departament mantenen la prudència i no posen cap data de referència. A hores d'ara, diuen des del Govern, la prioritat és accelerar la vacunació entre la població més jove i garantir una tornada segura a les escoles i a les universitats. Això vol dir, segons la secretària de Salut Pública Carmen Cabezas, que no es plantejaran canvis fins que d'aquí a unes setmanes es pugui avaluar l'impacte que ha tingut l'inici del curs.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas

Els empresaris han desconvocat la protesta que seguien des de la setmana passada a la plaça Sant Jaume de Barcelona a l'espera que les converses amb la Generalitat fructifiquin. Aquest dimarts es reuneixen amb el Departament d'Empresa per explorar la possibilitat d'habilitar una nova línia d'ajuts per al sector que porta un any i mig sense poder treballar amb regularitat. En paral·lel, la patronal Fecasarm ha interposat un recurs contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de no suspendre la limitació horària de l'oci nocturn i mantenir el tancament a dos quarts d'una de la matinada.

La patronal havia sol·licitat que els establiments a l'aire lliure poguessin tancar a dos quarts de quatre de la matinada i els bars i restaurants a dos quarts de dues del migdia. Segons Fecasarm, la Generalitat no ha justificat els motius científics per continuar amb les limitacions.

Continuen les botellades

Tot plegat després que el cap de setmana s'han tornat a veure imatges de botellades al carrer a ciutats com Barcelona i també, coincidint amb algunes festes majors, a municipis més petits com Llinars del Vallès o Agramunt.

Els municipis demanen més mitjans per frenar les botellades | PEPA SANGENÍS

El poder local reclama més eines per fer front a la proliferació descontrolada de celebracions al carrer. Per a molts municipis la solució passa per reobrir l'oci nocturn i ampliar els horaris d'altres negocis relacionats amb el lleure, cosa que permetria, com defensa la patronal del sector, distribuir millor les persones, que gaudirien de la nit en condicions més segures, i evitar aglomeracions. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, insta el Govern a treballar en un protocol que permeti l'obertura de l'oci nocturn abans de les festes de la Mercè (del 23 al 26 de setembre). Colau argumenta que sense toc de queda i amb els locals d'oci nocturn tancats es produeix un efecte crida que afavoreix les concentracions. El Departament d'Interior ja treballa amb l'Ajuntament per garantir la màxima seguretat durant la Mercè. Confia que la millora de la situació epidemiològica permeti obrir ben aviat l'oci nocturn però seran les dades sanitàries les que marcaran la pauta.