Enlaces accesibilidad
Festes de la Mercè 2021

Arriben les Festes de la Mercè amb més de 500 activitats i cita prèvia

  • Enguany es commemora el 150è aniversari de la primera festa major organitzada per l'Ajuntament de Barcelona
  • L'activista veïnal barcelonina Custodia Moreno serà la pregonera de les festes
  • Hi haurà restriccions, controls d'aforament i s'haurà de reservar amb cita prèvia

Per
Arriben les Festes de la Mercè amb més de 500 activitats

La Mercè, la festa major de Barcelona que aquest any se celebrarà els dies 23, 24, 25 i 26 de setembre, tindrà, malgrat la pandèmia, més de 500 activitats. Així ho ha anunciat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el tinent d'alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí en un acte.

Arriben les Festes de la Mercè amb restriccions i controls d'aforament

Aquest any es commemora el 150è aniversari de la primera festa major organitzada per l'Ajuntament de Barcelona. Per aquest motiu, la cultura popular i tradicional, que "ha patit més que ningú les restriccions" de la pandèmia, tindrà una "centralitat" en el programa, com a "reconeixement".

Cartell Mercè

Cartell Mercè

En la presentació, l'alcaldessa ha anunciat que l'activista veïnal barcelonina Custodia Moreno (Granada, 1943) serà la pregonera de la Mercè 2021 i ha donat a conèixer el cartell d'aquesta festa major, creat per la il·lustradora parisenca establerta a Barcelona Malika Favre.

Restriccions i controls d'aforament

També s'han donat detalls sobre la programació d'una festa que "serà molt similar a la de l'any passat", segons Colau, ja que hi haurà restriccions i controls d'aforament, a més de la necessitat de reservar cita prèvia. Insisteix en el fet que cap de les activitats es prolongarà més enllà de les 00:30 hores.

Dispositius de seguretat

Colau adverteix que mantenen la festa per mantenir la programació cultural, però remarca que enguany "no són festes de carrer". Demana la col·laboració i la responsabilitat de tothom i assegura que es reforçaran els dispositius de seguretat i neteja per no haver de veure imatges com les que s'han vist a les festes de Sants i Gràcia.

Programa de les festes

El dia 24 de setembre, més de 200 colles de gegants, de castells i de diables, entre d'altres, participaran d'una cavalcada especial, al passeig de Gràcia, entre els carrers de Diputació i de Rosselló.

Arriben les Festes de la Mercè

Arriben les Festes de la Mercè

El regidor de Cultura, Jordi Martí, ha anunciat que, en total, hi ha més de mil artistes acreditats pel conjunt de les festes. En total, hi haurà més de 500 activitats, entre funcions del Mercè Arts de Carrer, els concerts de música i les activitats de cultura popular, descentralitzats i repartits en 23 escenaris diferents, amb un aforament màxim de 3.000 persones.