Enlaces accesibilidad
TSJC

L'oci nocturn arriba als tribunals per acabar amb el tancament

  • Fecasarm impugna la nova pròrroga de les restriccions d’oci i la restauració
  • El tribunal dona 48 hores al Govern per defensar les restriccions
  • Proposen crear espais “de molt baix risc” a Barcelona

Per
L'oci nocturn recorre als tribunals per posar fi al tancament

La patronal de l'oci nocturn Fecasarm ha impugnat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la nova pròrroga de les restriccions en l'oci i la restauració aprovada pel Govern. A més, ha anunciat que faran una vaga de fam i una acampada indefinida a partir de dimecres per deixar en evidència que el sector es troba en situació límit.

El TSJC decidirà dimarts

El TSJC dona fins dimarts al Govern per defensar el tancament. De moment, la Sala desestima prendre mesures urgents com li demanava el sector de l’oci nocturn i es pronunciarà dimarts vinent sobre les cautelars.

En una entrevista a Ràdio 4, el secretari general de la Federació d'Empreses de Restauració i Activitats Musicals (Fecasarm), Joaquim Boadas, ha explicat que han demanat "un pronunciament immediat, adduint que ens trobem a les portes d'un cap de setmana amb previsió de més botellons que l'anterior, atès que no hi haurà cap municipi de Catalunya amb toc de queda".

Restauració fins a la 1

Boadas recorda, a més, que han millorat les dades epidemiològiques, amb menys persones hospitalitzades i ingressades en les UCI per la covid-19, i que aquest és l'últim cap de setmana de temporada alta d'estiu, una oportunitat, per tant, per als locals d'oci "per a remuntar una mica la seva dramàtica situació econòmica".

Fecasarm reclama que en els municipis amb una incidència inferior a 250 casos per cent mil habitants les activitats de restauració puguin obrir fins a la una de la matinada, amb 30 minuts més de marge per a desallotjar i que les activitats recreatives musicals a l'aire lliure puguin funcionar fins a les 3.30 hores amb mitja hora també per a desallotjar.

Espais d’oci nocturn de molt baix risc

El mateix recurs contenciós administratiu sol·licita que se suspengui la pròrroga del tancament dels espais interiors de les activitats recreatives musicals i que es redacti una norma perquè només puguin accedir als locals d'oci clients amb un test previ negatiu, la pauta completa de vacunació o demostrant que han passat la malaltia.

I és que Fecasarm, juntament amb la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (Fefac) han proposat a l'Ajuntament de Barcelona crear "espais de molt baix risc de transmissió de la covid a partir de l'oferta d'oci nocturn legal" a través de cribatges en l'entrada

Fecasarm i Fefac han suggerit modificar el protocol d'accés als espais d'oci, "sotmetent el seu dret d'admissió a mostrar l'acreditació com a persones de molt baix risc de contagi en el moment d'accés", respectant la privacitat de dades.