Enlaces accesibilidad
Restriccions Covid

La Generalitat no obrirà l'oci nocturn abans que comenci el curs escolar

Per
La Generalitat no reobrirà encara l'oci nocturn

La Generalitat descarta reobrir l'oci nocturn més enllà de les 00:30 hores de la matinada abans que comenci el curs escolar. El Govern considera que és prematur plantejar-se l'aixecament de les restriccions als locals perquè el més important a hores d'ara és rebaixar la pressió assistencial i evitar un nou repunt de contagis. La patronal FECASARM i l'Ajuntament de Barcelona ho critiquen i esperen que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els doni la raó. El Govern diu que està acabant de preparar les al·legacions per justificar-ne el tancament, i té previst presentar-les demà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Salut demana prudència

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha valorat aquest dilluns les aglomeracions dels botellots que es van originar al parc de l'Espanya Industrial en el marc de les festes de Sants, a Barcelona. Argimon reconeix que algunes imatges que s'han vist a Sants no li han agradat. En aquests sentit, el conseller lamenta que molts dels assistents no portessin la mascareta en un moment en que la situació epidemiològica demana prudència. La portaveu del Govern, Patricia Plaja, recorda que les restriccions tenen un únic objectiu: minimitzar els contagis.

El conseller de Salut admet que no li han agradat les imatges de descontrol a Sants

El comerç de Tarragona denuncia el Govern

Els comerciants dels municipis turístics de la costa tarragonina demandaran la Generalitat per les restriccions aplicades per frenar la Covid. Les consideren injustificades i reclamaran també compensacions econòmiques. Asseguren que la facturació els ha caigut un 40% i per això tornen a demanar al Govern que aixequi les restriccions.

Els comerciants demandaran el Govern pels horaris restringits