Enlaces accesibilidad
Pla d'ampliació

Així serà el futur Hospital del Mar

  • La nova fase del Pla d'ampliació ha estat dissenyada tenint en compte les necessitats detectades durant la gestió de la pandèmia
  • S'incorporarà la tecnologia 5G, quiròfans híbrids, reconeixement facial i intel·ligència artificial
  • El nou edifici tindrà una superfície de 22.500 m², amb un pressupost total de prop de 150 milions d'euros

Per
Com serà l'Hospital del Mar el 2024?
Com serà l'Hospital del Mar el 2024?

L'Hospital del Mar posa en marxa la seva transformació amb la mirada posada en l'any 2030. L'ambiciós projecte d'ampliació del centre comença la seva segona fase. El nou edifici es construirà sobre part de l'actual solar on se situa el centre que significarà l'enderroc dels antics pavellons, construïts entre 1914 i 1929. Es preveu que podrà entrar en servei a mitjans de l'any 2024.

Hospital 2030

La potenciació de les noves tecnologies, la transformació digital i la seva aplicació a l'entorn hospitalari són idees per iniciar el projecte de transformació tecnològica i de funcionament del centre.

El projecte pot ser un dels beneficiaris del fons Next Generation anunciats per la Unió Europea. Per tal de començar les obres, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona han anticipat el finançament necessari per al projecte executiu, que ha costat 2,5 milions d'euros, i per la part d'aquesta nova fase de transformació, amb un cost d'11,4 milions d'euros.

L'Hospital que Barcelona necessita

El nou edifici que sumarà 22.500 m², permetrà que l'hospital arribi als 83.500 m² i resoldrà alguns dels problemes d'espai actuals. Aquestes són algunes de les infraestructures i equipaments que s'inclouran en aquesta nova fase:

  • 22.500 m²
  • 75 llits
  • 4 quiròfans, un d'ells de 100 m² que incorpora *TAC i ressonància
  • Àrea integrada d'Urgències amb 4.000 m²
  • Augment de la capacitat d'atenció al pacient crític, 36 llits, 18 més de les actuals
  • Nova àrea matern infantil amb habitacions individuals amb accés a gran terrassa i capacitat d'atenció als nounats amb patologies complexes
  • Ampliació i robotització del servei de Farmàcia
  • Transformació i digitalització del servei de Patologia
  • Nou institut oftalmològic de 1.000 m²
  • Nova àrea d'endoscòpia i de gabinets diagnòstics per a totes les especialitats
  • Zones enjardinades per a pacients i professionals
  • Nous vestuaris per als treballadors i creació d'espais de treball open space

Una ampliació adaptada a la covid

L'ampliació de l'hospital tindrà en compte les necessitats detectades durant la gestió de la covid. Els arquitectes Pinearq i Brullet De Luna han treballat incorporant criteris de flexibilitat i adaptació dels espais, separació de circuits i per garantir la resiliència necessària dels espais que ha posat en relleu la recent crisi sanitària.

Serà un edifici més flexible, amb més capacitat i adaptable per transformar-se en un hospital centrat en el tractament de pacients afectats per una patologia.

L'Hospital del Mar posa en marxa la seva transformació

L'Hospital del Mar posa en marxa la seva transformació

Procés de transformació digital

El nou hospital apostarà per mantenir el contacte amb els pacients a través d'aplicacions mòbils i la potenciació de la videoconsulta, un format que ha tingut una bona acceptació per part dels usuaris.

A la vegada, la tecnologia 5G permetrà potenciar les connexions, tant internes com externes amb altres hospitals. També permetrà realitzar cirurgies en directe amb la participació dels experts més destacats del món.

L'atenció del pacient oncològic també es potencia amb la incorporació de dos nous equips de TC (tomografia computada) i d'un nou equip de PET/TAC (tomografia per emissió de positrons).

El Servei de Farmàcia també serà robotitzat, fet que facilitarà el control de la medicació.

Hospital mediambientalment sostenible

La construcció tindrà en compte la sostenibilitat i apostarà per l'estalvi energètic. S'instal·laran plaques fotovoltaiques a la coberta per generar electricitat i es continuarà apostant per la xarxa de distribució d'aigua calenta sanitària de climatització Districlima, que ja ha assolit un estalvi del 41% en les emissions de CO₂ per m2. Les terrasses també tindran cobertes vegetals, de 2.700 m² i permetran reduir la petjada de carboni de l'edifici.

Quan finalitza el procés d'ampliació?

Quan finalitzi la construcció del segon edifici, encara quedarà una última fase d'obres per completar totalment el projecte d'ampliació.