Enlaces accesibilidad
Pla de vacunació

S'obre la vacunació a la població d'entre 40 i 45 anys

  • El col·lectiu dels nascuts entre 1977 i 1981 ja poden demanar cita
  • La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas assegura que se'ls administrarà Pfizer, Moderna o Janssen

Aquest mateix dilluns va encetar-se el procés de vacunació per la franja d'entre 45 i 49 anys

Per
Salut obre les vacunacions a la franja entre els 40 i els 44 anys

La secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha anunciat aquest dijous que ja han obert la convocatòria per a la vacunació del Covid-19 a les persones de la franja d'edat entre 40 i 45 anys. D'aquesta manera ja poden demanar cita a través de la web vacunacovidsalut.cat.

Salut obre la reserva de cites al grup d'entre 40 i 45 anys | Anna Bañeres

Fins ara s'estava prioritzant la vacunació pels que tenen entre 45 i 49 anys però l'entrada massiva de vacunes permet a la Generalitat fer un pas més. Gradualment, i durant les pròximes setmanes, les persones d’aquest nou tram d’edat també rebran un missatge SMS que les redirigirà a l’aplicació web per escollir hora, dia i lloc de vacunació.

La Generalitat obre les cites vacunar la població d'entre 40 i 44 anys

La secretària ha concretat en roda de premsa que aquest col·lectiu de nascuts entre 1977 i 1981 rebrà Pfizer, Moderna o Janssen i l'administració de les dosis es farà en punts de vacunació i centres d'atenció primària.

Salut tem que els més joves tinguin menys interès per vacunar-se

Justament aquest dilluns van començar a ser immunitzats els ciutadans d'entre 45 i 49. Cabezas ha aprofitat per fer una crida a la població perquè també es vacuni en cap de setmana, ja que hi ha moltes cites disponibles que no s'omplen. També ha remarcat la importància del treball en xarxa que ha permès augmentar la cobertura dels grups que per raons culturals o d'idioma no estaven accedint a vacunar-se. I de cara a les vacances d'estiu han demanat responsabilitat perquè les dosi estan repartides segons la població resident.

En aquest sentit, ha reconegut el temor que les franges d’edat mes joves tinguin un menor interès per la vacunació, tal i com indiquen les dades internacionals, i calgui reforçar l’estratègia de comunicació per destacar la importància d’assolir el màxim d’immunitat comunitària.

A més, Cabezas ha aclarit que segueixen amb la vacunació a persones majors de 45 anys, a col·lectius essencials, a col·lectius amb dificultat de captació per a la segona dosi i a persones de molt alt risc o risc elevat.

En relació als certificats covid, a l'opció de descarregar el de vacunació i el de recuperació, que indica immunitat per malaltia, en els pròxims dies també es podrà descarregar els que s'han fet un test i els que havent passat la covid han completat la pauta amb una sola dosi.

La Generalitat manté el pla de vacunació obrint les cites al tram d'entre 40 i 45 anys

La Generalitat manté el pla de vacunació obrint les cites al tram d'entre 40 i 45 anys

Pendents de l'oci nocturn

El govern català es reuneix aquest divendres amb les patronals de l’oci nocturn per decidir una possible reobertura. De moment, la secretaria de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, no ha volgut confirmar si les discoteques podran tornar a obrir abans de Sant Joan tot i que ha admès la necessitat de "buscar solucions" per un sector que va ser el primer a tancar.