Enlaces accesibilidad
Assaig de Pfizer

Les embarassades: en el punt de mira dels estudis de la vacunació

  • Primer assaig clínic que avaluarà la seguretat i l'eficàcia de la vacuna de Pfizer en aquest grup
  • Només podran participar les que estiguin entre la setmana 27 i 34 de gestació

Per
Primer assaig que avaluarà la seguretat de la vacuna de Pfizer en embarassades

L'Hospital Vall d'Hebron és un dels 52 centres de tot el món que ha començat a reclutar gestants, per a participar en el primer assaig clínic que avaluarà la seguretat i l'eficàcia de la vacuna en aquest grup. Els seus resultats serviran per obtenir unes dades que el dia d'avui són inexistents perquè en els assajos clínics realitzats fins ara, un dels criteris d'exclusió era estar embarassada.

Primer assaig que provarà l'eficàcia de la vacuna de Pfizer en embarassades

Estudi encarregat per Pfizer

Aquest primer estudi internacional encarregat per Pfizer, inclourà fins a 700 dones embarassades, però només podran participar les que estiguin entre la setmana 27 i 34 de gestació. Amb aquest requisit imprescindible i un cop informades dels pros i contres i havent signat un consentiment, se'ls administrarà com en tot assaig clínic, o bé la vacuna o bé un placebo, i a partir d'aquí se'ls hi farà un seguiment molt controlat com explica la Dra. Anna Suy, Cap del Servei d'Obstetrícia de Vall d'Hebron.

Primer estudi amb evidència científica

Tot aquest seguiment serà molt important perquè serà el primer estudi que podrà donar respostes amb evidència científica més enllà de la seguretat que ja és un fet.

La Dra Suy creu que en aquesta ocasió a diferència d'altres estudis amb embarassades serà fàcil reclutar perquè la gent té ganes de vacunar-se, i això serà clau per tenir resultats coincidint amb el moment que els toqui vacunar per edat.