Enlaces accesibilidad
Flexibilització de restriccions

Aquestes són les mesures que entren en vigor a partir d'aquest dilluns

  • S'amplia l'aforament de la cultura, els comerços i les universitats
  • Les noves mesures tindran una vigència de 14 dies, del 24 de maig al 6 de juny

Per
Noves restriccions
Noves restriccions

Noves mesures entren en vigor a partir d'aquest dilluns. La millora de les dades provocada pels efectes de la vacunació massiva ha provocat que el sector de la restauració pugui millorar a poc a poc. El seu aforament s'amplia del 30% al 50% a l'interior i l'hora de tancament passa a ser fins a les 00.00 hores. Per tant, seguiran ara un horari continuat d'obertura de 6 a 00.00 hores.

El Gremi de Restauració de Barcelona ha celebrat la decisió. En un comunicat, el gremi creu que la resolució "enterra un model de gestió de la pandèmia basat en l'asfíxia de sectors econòmics" i trasllada un missatge "molt nítid" al Govern. "Seguir amb el fre de mà posat era desproporcionat", ha subratllat el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols.

Reunions socials de 10 persones

Les reunions socials, també s'amplien a partir d'aquest dilluns 24 i passaran de ser de 6 persones fins a 10.

Ampliació d'aforaments

D'altra banda, el Govern ha anunciat l'ampliació dels aforaments en cultura (70%), universitats i comerços (50%) i en actes religiosos (1.000 a l'interior i 3.000 en exteriors, sense sobrepassar el 50%).

Els botellots continuen presents els caps de setmana

L'Associació de Veïns de la Barceloneta alça la veu en contra dels botellots que es fan al barri, accentuats després de la caiguda de l'estat d'alarma. La seva presidenta, Carmen Peira, assegura que no poden més i que la situació és insostenible. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga demana a l'Ajuntament de Barcelona que posi les seves forces en què els que tenen un mal comportament facin treballs comunitaris. Reconeix que el problema és previ a la pandèmia, per bé que ara s'ha tornat a incrementar.

Cafè d'idees - L'AAVV de la Barceloneta, farta dels botellons: "No podem més"