Enlaces accesibilidad
Parlament

Els comuns trenquen les negociacions amb ERC fins que no descartin Junts

Per
Els comuns trenquen negociacions amb ERC fins que no descartin governar amb Junts

El vicepresident en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès, no tira la tovallola i insisteix que “seguirà treballant fins al darrer moment” per evitar una repetició electoral. A la sessió de control al Parlament s’ha trobat aquest dimecres, però, amb l’anunci dels comuns de trencament de les negociacions fins que no descarti l’entrada al nou Govern de Junts.

Els comuns es planten fins que ERC no renuncïi a governar amb Junts | Elena García

Els Comuns trenquen la negociació amb ERC

La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha anunciat al Parlament que la seva formació dona per trencades les negociacions amb els republicans “fins que no es comprometin a que Junts no entrarà al nou Govern, ni ara ni durant la legislatura”. Albiach insisteix a reclamar un govern progressista que treballi per la ciutadania.

Un ultimàtum al que el vicepresident, Pere Aragonès ha replicat que s’han de “buscar formes de desbloquejar la investidura” i ha demanat explorar “totes les possibilitats” per evitar la repetició electoral.

Illa demana a Aragonès aparcar el veto al PSC per sumar consensos

El líder del PSC, Salvador Illa, ha plantejat al Parlament als republicans aparcar el veto que mantenen a la seva formació, ha dit, per “sumar consensos”. Illa ha argumentat “que no és temps de exclusions, i si de sumar, consensuar i anar junts” en favor de la diversitat de Catalunya.

Això, el dirigent socialista també ha tornat a instar al vicepresident Aragonès a “fer un pas al costat” per evitar una repetició electoral. El coordinador general d’ERC ha deixat clar que no farà el que li demanen. En la seva rèplica ha advertit Illa que “les investidures no cauen del cel” i que “batallarà” per aconseguir la investidura com ha fet des del 14-F.

Aragonès reclama a Junts “fer honor a la paraula”

Ja per la tarda, el presidenciable d'ERC, Pere Aragonès, ha demanat aquest dimecres a Junts complir amb la seva paraula i investir-lo per evitar la repetició electoral. Durant el debat sobre la situació econòmica i sanitària provocada per la pandèmia ha reclamat “fer honor a la paraula”, perquè, ha afegit “fer Govern és un imperatiu polític”.

El vicepresident Pere Aragonès durant la seva intervenció al Parlament

El vicepresident Pere Aragonès durant la seva intervenció al Parlament

Ha advertit en aquest sentit que unes noves eleccions “serien un autèntic fracàs dels 135 diputats”. Aragonès ha alertat que s’allargaria la interinitat de l’executiu, una recuperació forta del país i “posaria en risc la majoria independentista que podria portar a una nova situació d’enrocament”.

El dirigent republicà s'ha compromès a treballar "fins a l'últim minut" i ha emplaçat a JxCat i als comuns a arromangar-se per a donar forma, al costat de la CUP, a una majoria parlamentària que desbloquegi la formació d'un nou Govern. "Cal constatar que tenim una àmplia majoria a favor de la reconstrucció econòmica i social i una clara majoria també que aposta per desbloquejar el conflicte polític amb l'Estat sobre la base de l'amnistia i al dret a l'autodeterminació", ha exposat