Enlaces accesibilidad
Pla de vacunació

Les empreses s'ofereixen per a vacunar a les seves plantilles en un mes

  • Les empreses podrien administrar dosis al 21% de la plantilla per setmana
  • L'objectiu és accelerar l'administració de la vacuna als treballadors complint les mesures de seguretat

Per
Les empreses podrien administrar dosis al 21% de la plantilla per setmana
Les empreses podrien administrar dosis al 21% de la plantilla per setmana

Segons Foment del Treball, les empreses tenen capacitat per a vacunar a la totalitat de les seves plantilles en un mes. Segons informa la patronal en un comunicat, les empreses podrien administrar dosis al 21% de la plantilla per setmana, a través dels seus serveis de prevenció i en col·laboració amb les mútues d'accidents de treball i malalties professionals.

"La vacunació en centres de treball evitaria el desplaçament dels treballadors i sanitaris i, per tant, les aglomeracions i concentracions massives de persones en els centres de vacunació", apunta l'informe.

Objectiu d'accelerar l'administració de la vacuna

Les empreses ofereixen així la seva "plena col·laboració en la campanya d'immunització massiva de la població", amb l'objectiu d'accelerar l'administració de la vacuna als treballadors complint tots els protocols sanitaris.

Foment considera que aquesta implicació de les empreses és "essencial" per a aconseguir la immunitat de grup que permeti abordar millor la pandèmia, ja que "contenir els contagis és l'única via possible per a superar la crisi sanitària i econòmica".

Gairebé el 80% de les empreses té experiència prèvia en vacunació

El 77,8% de les empreses té experiència prèvia en campanyes de vacunació habituals. A més, la patronal estima que el 93% de les empreses tindrien capacitat d'estratificar la seva plantilla segons els criteris establerts, com l'edat o la vulnerabilitat, i respectar l'ordre de prioritat de grups de població que determinen les autoritats sanitàries.