Enlaces accesibilidad
8.300 treballadors

Els sindicats veuen dificil cobrir l'ERO de Caixabank amb baixes voluntaries

Per
Caixabank proposa retallar 8.300 treballadors de la plantilla

Caixabank planteja l'ERO més important de la història de la banca espanyola. Vol reduir la seva plantilla en 8.291 treballadors, el que suposa el 18% del seu personal fruit de la fusió amb Bankia. Així ho ha comunicat la direcció de l’entitat als sindicats en una reunió que també ha servit per traslladar la intenció de tancar pràcticament una quarta part de les oficines, 1.534 en total. L’entitat amb seu a València, disposa actualment de 5.639 oficines a Espanya.

Caixabank proposa la sortida de 8.300 empleats i el tancament de 1.500 oficines | Climent Sabater

Sortides voluntaries o per meritocràcia

L'entitat ha comunicat als representants dels treballadors que l'objectiu és que les sortides siguin voluntàries, però si no s'arriba a la xifra de 8.300 treballadors s’aplicarà el criteri de meritocràcia. La intenció és que els majors de 50 anys no ocupin més del 50% de l'Expedient de Regulació d'Empresa. El compromís del banc és el de posar en marxa un pla de recol·locació que permeti trobar feina a totes les persones que surtin del banc.

En la trobada d'avui Caixabank també ha proposat un canvi en les condicions salarials de la plantilla que es quedi, al·legant que el cost salarial mig dels seus empleats és molt més alt que la competència. Madrid amb 1.511 baixes serà la pitjor parada, seguida de Barcelona amb prop de 600 acomiadaments i Valencia amb 528.

Els sindicats qualifiquen el pla de "barbaritat"

Els sindicats de CaixaBank esperen que hi hagi marge per negociar els prop de 8.300 acomiadaments anunciats per la direcció de l’entitat aquest dimarts. Entrevistat al Cafè d’Idees de Ràdio 4 i La 2, el secretari general de CCOO a CaixaBank, Ricard Ruiz, ha definit la reducció de plantilla previst, la més important de la història de la banca espanyola, com “una barbaritat”. Ruiz adverteix, a més, que el que se'ls ha plantejat farà difícil les sortides voluntàries.

Ruiz: "Dificilment les 8.300 sortides de Caixabank seran voluntàries"

Els sindicats consideren que les condicions econòmiques que s’ofereixen no són bones i es pretén que la meitat de les baixes siguin de majors de 50 anys, que són els que estan més a prop de la jubilació. Des d'UGT a Catalunya, el secretari general, Camil Ros, ha demanat al govern espanyol que intervingui en l'ERO recordant que l'Estat és accionista de Caixabank.

Calviño demana responsabilitat a la banca espanyola

La vicepresidenta d’afers econòmics, Nadia Calviño, ha fet una crida a la banca espanyola a “actuar amb responsabilitat”. Assegura que el Govern “seguirà d’a a prop l’ERO de Caixabank i marcarà clarament una línia en el procés de negociació que ara comença”. En aquest sentit ha apuntat que intentarà “minimitzar l’impacte negatiu a l’ocupació”.

Calviño demana responsabilitat a la banca i minimitzar els acomiadaments

La màxima responsable en matèria econòmica de l’executiu espanyol tampoc s’ha estat de criticar obertament els “inacceptables” sous i bonus dels directius de les entitats financers. Assegura que és “una preocupació que el Govern ha traslladat al Banc d’Espanya.

La banca espanyola planteja més de 18.000 acomiadaments

El sector de la banca viu una nova crisi, aquesta vegada derivada de la pandèmia. La reducció dels marges financers ha obligat a una nova reestructuració que previsiblement portarà a acomiadar més de 18 mil treballadors.

La major part sortirà de CaixaBank, tot i que el BBVA també acaba de començar a negociar amb els representants dels treballadors un acomiadament col·lectiu que podria afectar el 10% dels seus treballadors a Espanya, uns 3.000 en total.

CaixaBank plantejar retallar 8.291 treballadors a tota Espanya

CaixaBank plantejar retallar 8.291 treballadors a tota Espanya

Només CaixaBank i el BBVA estarien suprimint gairebé 11.300 llocs de treball aquest any als quals caldria sumar unes 1.500 sortides després de la fusió d'Unicaja Banc i Liberbank. Altres 3.500 empleats es veuran afectats pel ERE acordat a la fi del passat any pel Banc Santander i els sindicats, i els 1.875 de l'ajust previst pel Banc Sabadell.