Enlaces accesibilidad
Dos anys després

Élite Taxi convoca la primera marxa lenta contra la tornada d'Uber a Barcelona

  • La companyia de San Francisco torna a operar a Barcelona amb serveis de taxi i de 'car sharing'

Per
El retorn d'Uber a Barcelona encén l'ànim dels taxistes

Élite Taxi, l'associació més representativa del sector del taxi a Barcelona, ha convocat una marxa lenta per a dijous que ve a les 09.00 hores per a protestar contra el retorn d'Uber a la ciutat.

En una assemblea organitzada als voltants de l'estació de Sants, el sindicat ha anunciat que la marxa començarà en la Plaça Espanya, transcorrerà per Gran Via, passarà per la seu de la patronal Foment del Treball i acabarà enfront del Parlament de Catalunya. La reacció del sector del taxi a l'àrea metropolitana ha estat immediata i en una assemblea a l'estació de Sants de Barcelona ha decidit les accions de protesta.

Uber torna a Barcelona dos anys després de marxar | Àlex Cabrera

Assamblea del taxi per estudiar mobilitzacions

El retorn d'Uber a Barcelona ha estat acollit amb recel per part del col·lectiu del taxi, que ha instat les administracions competents a "prendre mesures urgents" per a evitar la seva operativa, alhora que ha titllat de "traïdors" als taxistes disposats a treballar amb l'empresa de San Francisco.

Uber torna a Barcelona dos anys després de marxar

Uber torna a Barcelona dos anys després de marxar

350 taxistes disposats a treballar amb l'aplicació

Uber va deixar Barcelona l'1 de febrer de 2019, el mateix dia que va entrar en vigor el decret de la Generalitat que obliga a precontractar els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) amb una antelació mínima de 15 minuts. Ara torna per prestar de nou servei a la ciutat de la mà de més de 350 taxistes que s'han mostrat disposats a treballar amb l'aplicació, segons fonts de la companyia.

De moment, Uber oferirà servei de transport amb taxímetre, ja que està a l'espera que l'Institut del Taxi (IMET) l'autoritzi a aplicar la tarifa T3, és a dir, de preu tancat per carrera. A més del servei de taxi, Uber ofereix des d'aquest dimarts els serveis de Social Car i tota la informació del transport públic de l'àrea metropolitana de Barcelona en la seva aplicació. Després de Londres, París, Lisboa i Roma, Barcelona es converteix en la primera ciutat espanyola en la qual Uber integra la informació dels serveis de transport públic en la seva aplicació.