Enlaces accesibilidad
Transport segur

TMB instal·larà càmeres d'emissió en temps real a metro i busos per prevenir l'assetjament sexual

  • TMB completarà la instal·lació d'aquestes càmeres al metro el 2022 i als autobusos el 2013
  • S'incrementarà la presència d'agents de seguretat i es millorarà la il·luminació dels vestíbuls, andanes i passadissos
  • Es preveu que estigui en funcionament en tots els trens del metro

Per
Les càmeres de videovigilància transmetran en directe

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) instal·larà càmeres de videovigilància en temps real a tota la xarxa de metro i bus per prevenir l'assetjament sexual al transport públic.  Es preveu completar la instal·lació d'aquestes càmeres al metro el 2022 i als autobusos el 2023. Aquest pla també contempla incrementar enguany un 3% la presència de personals de seguretat al metro, millorar la il·luminació de vestíbuls, andanes i passadissos, que era una de les demandes de les usuàries.

El 60% de les persones que utilitzen la xarxa de transport públic són dones

El 60% de les persones que utilitzen la xarxa de transport públic són dones

Càmeres en directe

Actualment, ja existeixen autobusos que disposen de càmeres que només enregistren, però no emeten en directe. Amb el sistema que vol implantar TMB es podran transmetre les imatges en directe i en diferit al Centre de Control de Bus i al Centre de Seguretat de Bus, des d'on se supervisa el servei i s'atenen les incidències. Pel que fa a la xarxa de metro, ja hi ha instal·lades més de 8.000 càmeres de videovigilància i la transmissió d'imatges ja és instantània en el cas de les estacions i dels trens de les línies automàtiques (L9/10 i L11). El projecte, pressupostat en 4,9 milions d'euros, preveu que a l'estiu estigui en tots els trens.

Víctimes de violència masclista

Segons l'Enquesta de Mobilitat de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), el 60% de les persones que utilitzen la xarxa de transport públic són dones. Entre les que han estat víctimes de violència masclista en l'àmbit públic, s'assenyala el transport com l'escenari més habitual de l'assetjament sexual.  En concret, una de cada cinc dones ha patit assetjament al transport públic. A més, dues de cada tres dones han canviat d'hàbits de mobilitat en relació amb la percepció de seguretat.