Enlaces accesibilidad
Negociacions

ERC, JxCat i CUP segueixen sense posar-se d'acord sobre la presidència del Parlament

Per
L'informatiu - Les formacions independentistes pugnen per la presidència del Parlament

A només dos dies perquè es constitueixi el Parlament encara no hi ha acord a la vista, ni per la Mesa ni per la investidura. Aquestes darreres 48 hores de negociacions seran intenses, sobretot entre els grups independentistes. La CUP ja ha posat nom al seu candidat a presidir el Parlament: Pau Juvillà. Un càrrec que també disputa Junts per Catalunya que aposta, segons ha deixat entreveure el mateix Carles Puigdemont, per Laura Borràs.

La CUP proposa a Pau Juvillà com a president del Parlament

La CUP ha proposat formalment aquest dimecres al seu diputat per Lleida, Pau Juvillà, com a nou president del Parlament. Els cupaires creuen que són "la garantia" perquè “es pugui parlar de tot sense censura” i el TC no interfereixi en la cambra catalana. Ara bé, no descarten acabar votant la candidata de JxCat, segons ha reconegut la mateixa diputada Eulàlia Reguant al Cafè d’Idees de Ràdio 4 i La 2.

ERC, Junts i la CUP tanquen la segona reunió a tres sense acord

ERC, Junts i la CUP s'han reunit aquest dimecres novament de manera conjunta per segon cop però no han arribat a cap acord. Fonts properes als partits han confirmat que continuaran negociant, per la qual cosa es manté la incògnita de qui presidirà el Parlament aquesta legislatura. De moment, les tres formacions independentistes es limiten a dir que segueixen perfilant “un espai de treball” per pactar una estrategia conjunta al llarg de la propera legislatura.

La CUP confirma que proposa Pau Juvillà per presidir el Parlament | Laura Hererro - Ràdio 4

Fins ara els principals punts d’acord han estat els d'abordar una revisó del model policial a Catalunya i la necessitat d’aturar l’allau de desnonaments a Catalunya. Ho ha explicat el diputat Carles Riera, en declaracions a TV3, on ha insistit en tres objectius: que la Mesa del Palrament tingui “majoria independentista”, que assumeixi una “funció de defensa de la seva sobirania” davant els tribuanls espanyols i que la presidència “no quedi en mans del 155”.

Junts segueix sense jugar la carta Borràs al Parlament

Junts no ha posat nom sobre la taula però Laura Borràs surt obertament a les travesses per presidir el Parlament. Ho ha deixat entreveure Carles Puigdemont que precisament ha renunciat avui a l'acta de diputat al Parlament. Ho fa per conservar la d'eurodiputat i seguir utilitzant l’Eurocambra com a “eina per internacionalitzar el cas català”. Puigdemont també ha confessat en una entrevista que encara queden molts ponts per refer amb els republicans, però allunya la repetició electoral. El PSC es mira de reüll la falta d'acord entre els independentistes tot i que la mateixa Eva Granados ha reconegut obertament la dificultat de sumar els suports necessaris perquè pugui arribar a la presidència de la cambra catalana.