Enlaces accesibilidad

"Instal·lació urbana 50 monitors" a Sant Cugat

Per

La Rambla del Celler és l'indret on s'ha muntat la "Instal·lació 50 monitors", una posta en escena sorprenent per a recordar la història del nostre país i també la de la televisió des que TVE va començar les emissions a Catalunya. Cadascun dels monitors du la xifra de l'any corresponent a sota, del 1959 al 2009. Els vídeos que s'hi poden veure duren un minut i mig i mostren les imatges més impactants i les notícies més importants de cada any.

Els 51 monitors són a la ciutat on s'ubica la seu de TVE a Catalunya. Veïns de fa anys, els santcugatencs són ara convidats ara a recordar els fets més importants dels darrers 50 anys d'història i que TVE conserva al seu arxiu. Els vianants hi gaudiran fent memòria del que han viscut i del que no, del que recorden i del que han oblidat, en el mig segle en imatges, els mateixos anys que celebra TVE Catalunya com a testimoni i arxiu de la memòria històrica.

La directora de TVE Catalunya Montse Abbad defineix la instal·lació com "una escultura urbana" i aclareix que en realitat "són 51 monitors perquè hi hem afegit el del 2009, ja que la televisió és actualitat".

Montse Abbad explica que en els monitors "hem resumit en un minut i mig les notícies de l'any i les imatges més impactants, més importants de la feina feta des de Miramar i des de Sant Cugat, per a Catalunya i per a tota Espanya". I conclou: "Aquesta exposició reflexa el que vol ser la televisió pública: qualitat i innovació".

La realitzadora de l'exposició Ester Martínez ha fet el treball de recerca i muntatge amb el suport del departament de documentació, imatge i so de TVE Catalunya. S'han recuperat imatges de l'arxiu històric, s'han seleccionat i muntat de la forma més adient per a impactar l'espectador i en pocs segons aconseguir una visió del més destacat de cada any.