Enlaces accesibilidad

"Instal·lació urbana 50 monitors" a Tarragona

Per
TVE en ruta a Tarragona

El muntatge de 51 televisors en ple carrer sorprèn els vianants, com ja ho ha fet a Barcelona, a Girona, a Lleida i a Madrid. Cadascun dels monitors du la xifra de l'any corresponent a sota, del 1959 al 2009. Les imatges que s'hi veuen muntades en vídeos d'un minut i mig- mostren els fets més impactants i les notícies més importants de cada any.

Són 51 monitors, perquè inclouen des de 1959 fins ara ¿i així sumen 51- ja que la televisió és actualitat. Les imatges s'han muntat amb els fons d'arxiu videogràfic de TVE.

Així, els vianants hi fan memòria del que han viscut, el que han oblidat, el que ha passat a la seva ciutat, a la comarca i al país des que TVE Catalunya n'és testimoni i en guarda a l'arxiu la memòria històrica.

La realitzadora de l'exposició ha estat la professional del centre de Sant Cugat Ester Martínez. El treball de recerca i muntatge ha durat mesos i s'ha fet amb el suport del departaments de documentació, imatge i so de TVE Catalunya.

Per a la 'Instal¿lació 50 monitors' s'han recuperat imatges de l'arxiu històric, s'han seleccionat i muntat de la forma més adient per a impactar l'espectador i aconseguir que en pocs segons tingui una visió del més destacat de cada any.

La 'Instal¿lació urbana 50 monitors' serà a Tarragona, a la Rambla Nova fins el dia 21 de setembre.