Enlaces accesibilidad

'La cassola de tros de Linyola', de 'La recepta perduda', guardonat amb el Premi Pica d'Estats

  • La cassola de tros és un àpat tradicional que va néixer de la necessitat dels pagesos de dinar sense passar per casa.
  • Han recollit el guardó Sílvia Abril, Esteve Crespo, director de RTVE Catalunya, i Marta Ribalta i Eva Merseguer de Sidecar Media
Foto de família Premi Pica d'Estats
Foto de família Premi Pica d'Estats
COMUNICACIÓ - RTVE CATALUNYA

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha premiat com a millor treball audiovisual el capítol 'La cassola de tros de Linyola', de 'La recepta perduda', en el 35è Premi Turístic Internacional Pica d'Estats.

El jurat ha considerat que el programa presentat per Sílvia Abril explica els orígens, els ingredients i les característiques de la cassola de tros, plat típic del Pla d'Urgell, i contextualitza el tarannà d'aquesta comarca a través d'entrevistes a alguns dels seus habitants.

L'acte s'ha celebrat al Saló de Plens de la Diputació de Lleida i han recollit el guardó Sílvia Abril, Esteve Crespo, director de RTVE Catalunya, i per part de la productora Sidecar Media, Marta Ribalta i Eva Merseguer.

El premi Pica d’Estats va adreçat als professionals de la informació i la comunicació que han publicat o emès treballs periodístics sobre els atractius turístics del Pirineu i les Terres de Lleida.

La cassola de tros de Linyola

'La recepta perduda' visita Linyola amb Sílvia Abril per conèixer els secrets de la cassola de tros, un àpat tradicional que va néixer de la necessitat dels pagesos de dinar sense passar per casa.

Linyola és una població del molt coneguda a la comarca pels seus habitants emprenedors i solidaris, que viuen en comunitat ajudant-se en tot el que poden. Just d’aquesta manera de ser neix la cassola de tros, feta a partir dels aliments que els pagesos arreplegaven i menjaven a les terres que treballaven.

RTVE

anterior siguiente