Enlaces accesibilidad
Eleccions europees

RTVE emetrà en directe el debat amb els candidats a presidir la Comissió Europea

  • Al Canal 24 hores, RTVE Play i RTVE Audio, aquest dijous 23 de maig a partir de les 15:00 hores
  • A RTVE Play Catalunya també es podrà seguir el debat en català
  • Mig centenar de joves el seguiran des de RTVE amb el periodista Igor Gómez. Una jove espanyola intervindrà des de Torrespaña per preguntar als candidats
  • Hi participen els principals candidats de cinc dels set grups polítics a l'Eurocambra
  • Debatran sobre sis temes, entre ells, economia, treball, migració i fronteres

Per
Cartell debat al Parlament Europeu
Elecciones europees

El pròxim dijous, 23 de maig, els candidats a presidir la Comissió Europea debatran sobre les seves propostes per a la UE des de la seu del Parlament Europeu a Brussel·les, en un debat organitzat per la Unió Europea de Radiodifusió (UER). A Espanya es podrà seguir en directe al Canal 24 hores, a RTVE Play, a RTVE Audio i a RTVE Play Catalunya en català a partir de les 15:00 hores.

Més de 370 milions de ciutadans europeus estan cridats a les urnes en les pròximes eleccions europees, que a Espanya se celebraran el 9 de juny. Amb l'objectiu de donar a conèixer les propostes dels diferents grups polítics amb representació actual al Parlament Europeu, la UER organitza aquest debat en el qual participaran cinc candidats principals de cinc dels set grups polítics presents a l'Eurocambra:

  • Ursula von Der Leyen (Alemanya), Partit Popular Europeu
  • Nicolas Schmit (Luxemburg), Partit dels Socialistes Europeus
  • Sandro Gozi (Itàlia), Renovar Europa Ara
  • Terry Reintke (Alemanya), Verds Europeus
  • Walter Baier (Àustria), Esquerra Europea

Els altres dos grups polítics amb representació al Parlament Europeu - Conservadors i Reformistes Europeus, i Identitat i Democràcia - també van ser convidats per la UER a participar-hi. No obstant això, com van declinar a nomenar un candidat principal, no complien amb els requisits (fixats per la UER) per participar-hi.   

Els candidats debatran sobre sis temes: economia i treball, defensa i seguretat, clima i medi ambient, democràcia i lideratge, migració i fronteres, i innovació i tecnologia. 

El debat estarà moderat pels presentadors de televisió Martin Řezníček (TV txeca) i Annelies Beck (VRT, Bèlgica).

Espanya pregunta 

Com a gran novetat, hi haurà preguntes per part de l'audiència present a l'hemicicle, però també dels participants dels esdeveniments organitzats als diferents Estats membres. En el cas d'Espanya, mig centenar de joves seguiran el debat des de RTVE, en un esdeveniment organitzat en col·laboració amb l'Oficina del Parlament Europeu a Espanya

Una de les joves presents podrà preguntar en directe als candidats a presidir la Comissió Europea, en una connexió entre Brussel·les i RTVE conduïda pel periodista Igor Gómez.  

Una altra de les novetats és una ronda de preguntes individuals en format entrevistes amb els moderadors. Els candidats també s'enfrontaran a preguntes procedents de les xarxes socials.  

Com seguir el debat  

El debat del 23 de maig serà de 15:00 a 16:45 hores i es podrà seguir en directe al Canal 24 hores, a RTVE Play i RTVE Audio. S'emetrà a EbS i UER i es retransmetrà al lloc web del Parlament (Centre Multimèdia), a les plataformes de distribució de la UER; i a les Xarxes Socials en espanyol del Parlament Europeu (YouTube i X). 

A més, com en les dues edicions prèvies (2014 i 2019), RTVE Catalunya oferirà en català el debat, en directe i amb interpretació a la llengua de signes catalana, a través de la plataforma RTVE Play Catalunya.

EbS+ retransmetrà una versió neta del debat, però només per a l'edició de peces, no per a la seva emissió en directe. 

RTVE

anterior siguiente