Enlaces accesibilidad
Únics

L'actriu Carme Elias, protagonista del programa 'Únics'

Per
Carme Elias, protagonista a 'Únics'
Al 2008 va ser guardonada com a millor actriu espanyola als Premis Sant Jordi de Cinematografia de Ràdio 4

'Únics' és un programa de RTVE Catalunya dedicat a perfils biogràfics. Dirigit per Joan Sella, i realitzat per Xavi Arias i Pere Olivella, s'emet els dissabtes a La 2.

'Únics' dedica el programa d'aquesta setmana a l'actriu Carme Elias. Recentment ha rebut el Premi Especial 'Brain Film Fest' per la seva carrera, i va ser durant l'entrega del guardó que va donar a conèixer que pateix Alzhéimer. Des de llavors, i com podrem veure al capítol, està treballant amb la directora de cinema, Claudia Pinto, en un documental sobre el seu dia a dia.

Podrem veure actuacions i entrevistes realitzades a Carme Elias

Podrem veure actuacions i entrevistes realitzades a Carme Elias RTVE

Nascuda a Barcelona l'any 1950, ha participat en nombroses obres de teatre, sèries de televisió i pel·lícules. Ha estat reconeguda amb prop de 20 premis i guardons, entre ells, un Goya a la millor actriu protagonista al 2008 per la seva interpretació a 'Camino' de Javier Fesser, així com el de millor actriu espanyola als Premis Sant Jordi de Cinematografia de Ràdio 4, pel mateix paper, el Premi Margarida Xirgu, i premi de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya. Al 2019 va ser escollida membre d'honor de l'Acadèmia de Cinema Català.

Assegura que el teatre li ha nodrit i alimentat professionalment

Assegura que el teatre li ha nodrit i alimentat professionalment RTVE

Al programa la podrem veure interpretant diferents papers teatrals i televisius a 'La lluvia', de Alfredo Baño; 'Las buenas intenciones' i 'Alguna vez tienen que ganar los indios', d'Eduardo Mallorquí; 'Avui vindrem a sopar' i 'Vent de garbí', de M. Aurèlia Capmany; A l'Àfrica, minyons', de Xavier Fàbregas. Així com el seu paper a la popular sèrie d'advocats, 'Turno de oficio', de Antonio Mercero i la seva participació a 'La flor de mi secreto', del director manxec Pedro Almodóvar.

Per a l'actriu, el teatre l’ha nodrit i alimentat professionalment, mentre que el cinema i la televisió li han provocat el contrari.

RTVE

anterior siguiente