Enlaces accesibilidad
Únics

Pau Riba, protagonista aquesta setmana a 'Únics'

  • El seu treball 'Dioptria' va ser el millor disc en català del segle XX segons la revista Enderrock
  • Dissabte, 5 de novembre, a les 12:25 h a La 2

Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Pau Riba, protagonista aquesta setmana al programa 'Únics'
Pau Riba, protagonista aquesta setmana al programa 'Únics'

'Únics' és el nou programa de RTVE Catalunya dedicat a perfils biogràfics. Dirigit per Joan Sella i realitzat per Pere Olivella, s'emet els dissabtes a La 2.

'Únics' dedica el programa d'aquesta setmana al cantautor, periodista, dissenyador i escriptor Pau Riba. Referent cultural alternatiu, inclassificable i transgressor, va publicar una vintena de llibres i editar prop de 30 discs emmarcats dins el moviment de la contracultura.

Nascut a Palma de Mallorca l'any 1948, Pau Riba i Romeva va estudiar disseny i grafisme a l’Escola Massana de Barcelona. L’any 1964 va formar el seu primer grup 'Els Troba-2' amb el seu cosí Jordi Casassas. Els poemes es convertirien en cançons gràcies a la guitarra que li van regalar al seu germà.

Després de ser empresonat per una manifestació, va formar el duet 'Pau i Jordi' amb Jordi Pujol, que anys més tard també seria part de l’anomenat Grup de Folk.

Al tercer capítol del programa 'Únics' podrem veure les millors actuacions d'aquest polièdric autor que va morir el passat 6 de març a Tiana. Un cantant que va estar en cartell a festivals de prestigi com el Canet Rock, el Enrollamiento Internacional del Rock Ciudad de León, a l’'Ibiza Free Festival' o al Festival Rock de Palma de Mallorca, entre d'altres. Va ser net dels poetes Carles Riba i Clementina Arderiu i d'un dels fundadors d'Unió Democràtica de Catalunya, Pau Romeva.

RTVE

anterior siguiente