'Mandonguilles de porc amb mantellina', aquesta setmana a 'La recepta perduda'
- Sílvia Abril descobreix aquest plat típic dels dies de la matança del porc a la Garrotxa
- Coneix els fesols de Santa Pau, un llegum amb denominació d'origen amb un alt valor gastronòmic
- Diumenge, 20 de març, a les 13:30h a La 2 de RTVE Catalunya i a rtveplay.cat
'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya.
Sílvia Abril viatja a la Garrotxa, on pot comprovar que del porc se n'aprofita tot. La família Comamala la convida a viure amb ells un dia de matança, preparen embotits i li ensenyen a cuinar pilotilles amb mantellina, les típiques mandonguilles de matança.
A 'La recepta perduda' el gastrònom i cuiner Pep Nogué, explica que el porc era un dels animals de l'autosuficiència, un fons d'inversió anual de les famílies de pagès que els permetia menjar un any sencer.
Pilotilles de porc amb mantellina RTVE
La cuinera d'aquesta setmana és l' Anna Comamala, que viu al mas familiar i gaudeix molt de les tradicions familiars. Sílvia Abril comparteix amb ella el dia de la matança del porc i ens ensenyarà a fer les pilotilles amb mantellina. Un plat que anirà acompanyat d’un altre dels protagonistes de la zona: els fesols de Santa Pau, un llegum singular que aconsegueix el seu valor gastronòmic gràcies a la terra volcànica en què es cultiva.
Sílvia Abril i Anna Matamala a 'La recepta perduda' RTVE
Sílvia Abril també coneix en Fermí Corominas, un mestre xarcuter que cria porcs en llibertat i ven els seus elaborats al mercat d’Olot. En Fermí li ensenyarà que com millor viuen els porcs, més bona és la seva carn.